Parmesanost er lavet af upasteuriseret komælk, hvortil der tilsættes valle - den væske, der er tilbage, efter mælken er koaguleret og filtreret. Derefter opvarmes blandingen en smule, og der tilsættes noget, der hedder kalverennin. Det er her, nogle mennesker får en ubehagelig overraskelse.
Kalverennin er et sæt enzymer, der produceres i maverne på kalve. Så i din traditionelt fremstillede parmesanost er der faktisk dele af kalvemave, der svømmer rundt. Dette har afskrækket nogle mennesker, og det får dig virkelig til at undre dig over, hvordan mennesket opfandt halvdelen af de fødevarer, vi køber i første omgang.
På et tidspunkt i historien besluttede nogen, at de ville malke køer, koagulere mælken og lave ost ud af den, og derefter tilsætte kalverennin til blandingen. Mens de tidlige dage af fødevarevidenskaben måske har været meget stærkt i "kast ideer på væggen og se, hvad der hænger fast" lejren, har det resulteret i nogle meget populære retter.
Parmesanost er en af de mest populære oste i verden, selvom tilsætningen af rennet betyder, at de ikke er rigtig egnet til vegetarer, da det kommer fra dyr, der er dræbt for deres kød.
Landmænd dræber ikke kalve udelukkende for deres rennet, det er mere en biprodukt, der bliver brugt, men dyret overlever ikke processen.
Dette har afskrækket nogle mennesker fra osten, selvom den er lækker.
Så næste gang du rækker ud efter den parmesanost, vil du måske lige tænke over det en ekstra gang.