Flykaos ser ud til at fortsætte: 20.000 Lufthansa-ansatte opfordres til at strejke allerede denne uge

Mathias Madsen

112 uger siden

|

25/07/2022
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flytrafikken i Europa ser ud til at blive påvirket af strejke lidt endnu.

Dagens topnyheder

Sommeren 2020 og 2021 var i den grad plaget af en coronapandemi og dertilhørende restriktioner, som gjorde, at de fleste danskere valgte at holde ferie i Danmark, eller blev tvunget til at blive hjemme på grund af coronarestriktioner og aflysninger og forsinkelser af fly.

Derfor havde mange glædet sig til en nogenlunde corona-fri sommer i år, hvor man forhåbentlig kunne rejse ubesværet rundt, men sådan blev det langt fra.

Det blev godt nok ikke corona, der satte en stopper for danskernes sommerferieplaner, men det gjorde personalemangel og strejke blandt andet. 

Titusindvis af danskere har således måtte døje med store forsinkelser og manglende bagage, ligesom mange SAS-kunder helt har måtte undvære deres rejse på grund af aflyste fly, men nu er der endelig kommet styr på kaosset hos SAS, og man kunne derfor håbe, at der var udsigt til gnidningsfrie rejser for danskerne, men det er ikke nødvendigvis tilfældet. 

Kort tid efter at SAS fik en aftale på plads og dermed endte strejken, har fagforeningen Ver.di nemlig opfordret cirka 20.000 Lufthansa-ansatte til at gå i strejke, og det er allerede fra på onsdag. 

Det skriver tyske Bild

Hvis strejken træder i kraft, bliver det fra klokken 03:45 natten til onsdag, og de 20.000 ansatte forventes først at genoptage arbejdet klokken 06:00 torsdag morgen. 

Det vil derfor betyde hundrede-, hvis ikke tusindvis, af forsinkelser og aflysninger i særligt de tyske lufthavne, hvis strejken bliver en realitet. 

Baggrunden for strejken er igangværende overenskomstforhandlinger for medarbejdere hos Lufthansa AG Boden, Lufthansa Technik, Lufthansa Systems, Lufthansa Technik Logistik Services, Lufthansa Cargo, LEOS og Lufthansa Service Gesellschaft, og der er altså tale om 20.000 ansatte, som til dagligt arbejder for flyselskabet på jorden og ikke i luften. 

Håbet med strejken er en lønstigning på 9,5 procent, som blandt andet skal få mindstelønnen hævet til 13 euro i timen. 

Næstformanden for Ver.di, Christine Behle, som også er forhandler for fagforeningen, har bedt Lufthansas passagerer om forståelse og har påpeget, at medarbejderne hos flyselskabet er i en ekstremt problematisk situation, som primært skyldes dårlig ledelse. 

Ver.di har lovet at informere om strejken hurtigst muligt, hvis den træder i kræft.