Det er en sjælden set alliance, men nu danner Dansk Folkeparti sammen med Socialdemokraterne og SF et flertal uden om regeringen for at hæve beløbsgrænsen for udlændinge, som ønsker at arbejde i Danmark.
Ordningen tilgodeser de højtuddannede udlændinge, som kommer til Danmark og kan fremvise en ansættelseskontrakt og derved få arbejde og opholdstilladelse i op til fire år.
Lovforslaget går ud på, at udlændinge skal tjene 25.000 kroner mere om året, end tilfældet er i dag, før de får adgang til landet. Det er en stigning til 400.000 kroner.
Bag forslaget, som blev behandlet fredag, står Dansk Folkeparti, der sammen med de to andre partier kan mønstre 91 mandater.
- Når ordningen er på så lavt et niveau, er der ikke tale om højt betalt arbejdskraft, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).
Ordningen skal løbende reguleres opad i takt med den generelle lønudvikling på arbejdsmarkedet.
Martin Henriksen lægger ikke skjul på, at det også handler om at lægge et pres på regeringen i sagen.
- Fra Dansk Folkepartis side har vi i lang tid ønsket at hæve beløbsgrænsen, og vi synes, at Venstre har været for lang tid om at reagere på det.
- Derfor er vi glade for, at Socialdemokraterne og SF godt kan se, at der er en pointe i at hæve beløbsgrænsen, siger han.
Han mener ikke, at det vil ramme danske virksomheder i nævneværdig grad.
- Det er klart, at der vil være nogen, som vil få vanskeligere ved at ansætte nogle, hvis de vil give dem en lavere løn (end de 400.000 kroner, red.).
- Men det er rimeligt at sige, at når man har en ordning, som skal tiltrække højtuddannet, udenlandsk arbejdskraft. Så er det fair nok at sige, at man hæver beløbsgrænsen til 400.000 kroner om året, siger Martin Henriksen.
Mellem 2010 og 2015 er der uddelt opholdstilladelser til knap 65.000 på ordninger som greencard og beløbsordningen.
Dertil kommer arbejdskraft fra andre EU-lande.
/ritzau/