Flere og flere benytter sig af nye pensionsregler: Så fordelagtigt er det for din pengepung

Emil Martesen

4 timer siden

|

23/10/2024
Nyheder
Foto: aof3061/Shutterstock
Foto: aof3061/Shutterstock
Flere og flere benytter sig af nye pensionsregler.

Dagens topnyheder

Der er ikke noget som flere penge mellem hænderne for danskerne.

Derfor faldt det på et tørt sted, at en række økonomiske incitamenter så dagens lys.

De var alle med til at gøre det mere attraktivt, at forlænge sin tid på arbejdsmarkedet.

Derfor har et stigende antal danskere valt at blive længere tid på arbejdsmarkedet, og i første omgang udskyde pensionen.

Det viser en ny undersøgelse fra Epinion, hvor det står klart, at 57 procent af danskerne overvejer at vente med at gå på pension.

Kunderådgivningschef i Sampension, Ifølge Anne-Louise Lindkvist, lægger ikke skjul på, at udviklingen hænger sammen med flere faktorer.

På den ene side har efterløns- og folkepensionsalderen været stigende gennem de seneste år, hvilket naturligt skubber pensionsalderen frem.

Men samtidig er der blevet indført flere økonomiske incitamenter, der gør det endnu mere fordelagtigt at fortsætte med at arbejde, selv efter man har nået pensionsalderen:

"Men samtidig er det løbende blevet gjort stadig mere økonomisk attraktivt at udskyde tilbagetrækningen, hvilket også har bidraget til, at danskerne i stigende grad bliver længere på arbejdsmarkedet", fortæller hun ifølge TV 2.

Ny lovgivning trådte i kraft

Særligt en lovændring, der trådte i kraft i januar 2023, har givet et mærkbart løft til tendensen. Loven betyder, at pensionister ikke længere modregnes i deres ydelse, hvis deres ægtefælle eller samlever stadig er på arbejdsmarkedet.

Det har ifølge Lindkvist resulteret i et decideret boom i antallet af danskere, der arbejder, selvom de modtager pension.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering oplyser, at 77.738 danskere i august var både i beskæftigelse og modtog folkepension, svarende til en stigning på næsten 19 procent i forhold til samme periode sidste år.

Der er ingen tegn på, at udviklingen vil vende.

Tværtimod er der flere initiativer på vej, som forventes at gøre det endnu mere attraktivt at blive længere på arbejdsmarkedet.

I juli vedtog Folketinget nye regler, der fra 2026 vil introducere et ekstra beskæftigelsesfradrag for seniorer, der er tæt på pensionsalderen.

Derudover er det politisk aftalt, at den skattefrie gevinst for dem, der arbejder det første og andet år efter pensionsalderen, vil blive forhøjet i 2026 og igen i 2029.