Fire politibetjente chikaneres hver eneste dag

admin

|

04/02/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Politibetjente i Danmark bliver hver dag svinet til, truet, chikaneret og i nogle tilfælde udsat for vold.

Det viser en ny rapport, som Rigspolitiet har lavet i samarbejde med Politiforbundet, skriver DR Nyheder.

I 2012 og første halvdel af 2013 blev politiets ansatte eller anklagemyndigheden i 2381 tilfælde chikaneret, truet eller udsat for vold, viser rapporten, der er den første af sin slags. Det svarer til mere end fire sager om dagen.

- Det er helt uacceptabelt, at de her sager finder sted. Vores ansatte skal ikke acceptere, at de blot ved at passe deres job bliver udsat for chikane, trusler og vold - hverken i tjeneste eller i fritiden, siger Anne Erlandsen, HR-direktør i Rigspolitiet, til DR Nyheder.

Den nye kortlægning blev iværksat, efter at en række betjente i fagbladet Dansk Politi stod frem og fortalte om de jævnlige overgreb, der finder sted i arbejdstiden, men også når betjentene holder fri.

En politimand oplevede eksempelvis, at et bandemedlem mødte op ved hans barns børnehave, når han skulle hente barnet.

Bandemedlemmet gjorde eller sagde ikke noget, men markede blot sin tilstedeværelse ved børnehaven, skriver DR Nyheder.

Anne Erlandsen erklærer sig tilfreds med, at chikanen nu er blevet kortlagt.

- Vi har fået et rigtig godt analytisk værktøj med denne her rapport. Vi har fundet ud af, hvad er omfanget er, og hvad karakteren af de her sager er, så vi bedre kan forebygge dem, siger hun.

Chikane uden for arbejdstiden er opgjort for sig i rapporten. I alt er der 54 sager af den art.

Når betjentene udsættes for vold og trusler, mens de er på arbejde, sker det typisk spontant og ofte i forbindelse med politiets tilstedeværelse i nattelivet, til festivaler, ved demonstrationer og lignende.

Der har også været en række tilfælde, hvor politibetjente er blevet hængt ud på sociale medier som Facebook gennem hadegrupper.

- Vi vil gerne undersøge, om vi kan gøre mere for at få lukket og fjernet krænkende ting på de sociale medier. Vi forventer at se mere af det i fremtiden, siger Anne Erlandsen.

/ritzau/