Fifa om kontroversielt straffespark: Der var kontakt

admin

10 år siden

|

13/06/2014

Dagens topnyheder

- Der var kontakt.

Sådan lyder opbakningen fra det internationale fodboldforbund, Fifa, til den japanske dommer Yuichi Nishimura, der i torsdagens VM-åbningskamp tildelte Brasilien et omdiskuteret straffespark, der førte til 2-1-scoringen mod Kroatien.

Umiddelbart begik den kroatiske forsvarsspiller Dejan Lovren ingen forseelse på den brasilianske angriber Fred. Men Fifas leder for dommerne ved VM mener, at der var kontakt nok til at pege på pletten.

- I dommerverdenen opererer man med sort og hvid, men der er også grå, sagde Massimo Busacca og viste et foto af hændelsen, der viser, at Lovren holder fast i Fred.

- Dommeren koncentrerer sig om bevægelsen. Han stod placeret i en god position, og herfra kunne han se bevægelsen, vurderer Busacca.

Han nægter at kategorisere dommen som en fejl, og selv om situationen stadig analyseres, fastslår han, at der ikke venter japaneren en straf.

- Vi taler om sport. Der bliver ingen straf. En kamp varer 90 minutter, og det er ikke den eneste situation. Vi er nødt til at analyse alle 90 minutter.

Brasilien vandt kampen 3-1 på blandt andet to scoringer af Neymar.

/ritzau/