admin

10 år siden

|

03/05/2014

FC Midtjylland var ikke levnet mange chancer i lørdagens semifinale i kvindernes Champions League.

De danske mestre var kun outsidere mod de forsvarende mestre i turneringen, Györi Audi ETO KC, som samtidig havde hjemmebanefordel ved Final4-stævnet i Budapest.

Og trods en godkendt indsats i anden halvleg kunne midtjyderne ikke true favoritterne, der vandt 29-26. Det danske kollektiv kunne simpelthen ikke matche ungarernes individualister.

Første halvleg sad værterne tungt på. Györi gav ikke meget plads væk i forsvaret, hvorimod midtjyderne havde svært ved at holde de ungarske skytter fra fadet.

Med en super-bagkæde bestående af Eduarda Amorim, Anita Görbicz og Katarina Bulatovic har Györi masser af skudkraft udefra, suppleret af verdensklassestregspilleren Heidi Løke fra Norge.

Der var fysik til forskel, og det gav udslag i, at hjemmeholdet gik til pause med en føring på 16-11.

Det lignede en øretæve til danskerne. Men det, FCM-kvinderne måske mangler i drøjden, har de til gengæld i fødderne.

Tempoet blev skruet i vejret, og via et par gode kontraløb fra Trine Østergaard fik FCM reduceret afstanden til tre mål i begyndelsen af anden halvleg.

Comebacket lurede, men Györis norske keeper Katrine Lunde Haraldsen sørgede med gode redninger for at holde danskerne på passende afstand.

En ungarsk udvisning i slutminutterne gav en sidste lille åbning, men Györi red rutineret stormen af.

Dermed bliver der ikke dansk finaledeltagelse i den første Final4-turnering i kvindernes Champions League.

Nederlaget betyder dog ikke, at FC Midtjylland har optrådt for sidste gang i Papp Laszlo Budapest Sportarena.

De danske mestre skal søndag spille om tredjepladsen i turneringen mod taberen af den anden semifinale. Den står imellem Vardar fra Makedonien og Budocnost fra Montenegro.