FCM kan føre Danmark tilbage på Champions League-tronen

admin

10 år siden

|

03/05/2014

Dagens topnyheder

FC Midtjylland er den store outsider, når det danske mesterhold i denne weekend deltager i historiens første Final 4-stævne i kvindernes Champions League.

Midtjyderne kan blive den første danske Champions League-vinder, efter at dansker-æraen i international klubhåndbold sluttede brat i 2010 efter seks triumfer ligeligt fordelt mellem Slagelse og Viborg HK i løbet af syv år.

FCM-træner Helle Thomsens spillere skal lørdag møde de forsvarende mestre fra Györi, der har fordel af hjemmebane, da Final 4-stævnet bliver spillet i Budapest.

Klarer FCM-kvinderne den opgave, så venter en finale søndag mod enten Buducnost eller WHC Vardar.

- Györi er det bedste hold i verden, og samtlige eksperter har også sagt, at Györi vil vinde Champions League.

- Vi har forberedt os på alle holdene, men vores største fokus har været på Györi.

- Hvis vi skal drille dem, så skal alt gå godt for os, mens mange ting skal gå mindre godt for dem, siger Helle Thomsen, der har brugt de seneste dage på at se video af ungarerne og lægge en slagplan.

Györi stiller med masser af muskler i bagkæden i form af rutinerede Anita Görbicz, den brasilianske verdensmester Eduarda Amorim og Katarina Bulatovic fra Makedonien.

På målet har det ungarske storhold den norske stjerne Katrine Lunde, mens landsmanden Heidi Løke bliver en stor udfordring inde på stregen.

- Vi skal prøve at finde smuthullerne. Men det vigtigste er, at vi holder os til det, vi selv kan. Vi skal ikke lave en masse om.

- Vi ved, at vores forsvar kommer på en stor prøve mod den bedste bagkæde og den bedste stregspiller i verden, siger Thomsen.

- Vores målmand Sabine Englert skal stå en brandkamp, og så skal vi op at lave 8-10 mål på kontra i stedet for de 5-7 kontramål, vi normalt skal finde frem for at slå de bedste hold i den hjemlige liga, vurderer hun.

Kampen mellem FCM og Györi begynder lørdag klokken 15.

/ritzau/