Fantastisk gestus: Giver gratis kebab til hjemløse resten af året

Henrik R

39 uger siden

|

08/12/2023
Nyheder
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Hvis du ikke har tag over hovedet, og trænger til at varme dig på mad i de kolde dage, kan du med god samvittighed tage forbi Hovedbanegården, hvor Esmas Street Kitchen er klar til at lange en gratis durum over bordet.

Dagens topnyheder

År 2023 lakker stille og roligt mod enden, men det betyder også, at vi er gået ind i den del af året, som for alvor giver udfordringer for mange mennesker.

I takt med at vejret bliver koldere og mere udfordrende, er det bestemt ikke let at være blandt de knap 6.000 hjemløse der er i Danmark (Kilde: Social, Bolig, og Ældreministeriet 2022).

Heldigvis så er der mennesker i Danmark, der gerne vil give noget af deres til, at de hjemløse kan få lettere ved at kæmpe sig gennem både jul og vinteren.

En af disse er Firat Keceli fra Madvognen Esmas Street Kitchen, der til dagligt står placeret mellem Hovedbanegården i København og Tivoli.

Til Kobehavnliv fortæller Firat Keceli nemlig, at Esmas Street Kitchen resten af året vil give gratis durum til de hjemløse, der kommer forbi og har brug for det.

"Vi har set andre gøre det og med vores placering ved Hovedbanegården, hvor der er en del, som har det lidt svært, så synes vi bare, det er oplagt, at vi gør det," fortælller han til Kobenhavnliv.

Ikke den eneste der gør det

Som Firat Keceli selv nævner, så blev han inspireret af andre, der gør lignende for hjemløse i Danmark. En af dem er Kebab House Vanløse, som dog holder 'tilbuddet' til juleaftensdag. Dermed kan hjemløse kommer forbi Kebab House og få en gratis pita med kebab den 24. december.

Tager man et kig på Kebab House Vanløses Facebookside, vil man kunne se, at det ikke er første gang, de tilbyder hjemløse gratis mad. Dette var også tilfældet i både 2022 og 2021.

Ifølge influenceren Anders Hemmingsen, så lader det til, at der er yderligere restauranter, der vil give mad væk til hjemløse i juledagene. Du kan tage et kig på billederne, der er embeddet herunder.