* Kanel indeholder et skadeligt stof, som hedder Kumarin.
* Kumarin kan give leverskader, og ifølge en EU-forordning skal man ikke indtage mere end 0,1 milligram kumarin per kilo kropsvægt om dagen.
* EU-forordningen siger, at traditionelt og sæsonbetonet bagværk må indeholde mere kumarin end almindeligt bagværk.
* Fødevarestyrelsen har besluttet, at kanelsnegle og kanelstænger ikke hører under den undtagelse. Derfor må de kun indeholde 15 milligram kumarin per kilo.
* Fødevarestyrelsen har kontrolleret bagværk med kanel i danske bagerier, og 50 procent af prøverne indeholdt mere kanel end tilladt.
* Til sammenligning må julekager som brunkager indeholde op til 50 milligram kumarin per kilo, fordi de kun kan købes i juletiden.
* Den slags kanel, som kaldes kassiakanel, som indeholder en stor mængde kumarin.
* Det er kassiakanel, som er den mest almindelige slags kanel i Danmark og benyttes industrielt til fremstilling af blandt andet bagværk, desserter, morgenmadsprodukter og te.
* Ægte kanel er dyrere, og har et langt lavere indhold af det skadelige kumarin.
Kilde: Fødevarestyrelsen.
/ritzau/