FAKTA: Hvem var Blekingegadebanden

admin

|

26/05/2014

Dagens topnyheder

Justitsminister Karen Hækkerup (S) modtager mandag Blekingegade-kommissionens beretning. Beretningen offentliggøres senere samme dag, oplyser Justitsministeriet.

Undersøgelseskommissionen skal afgøre, om PET eller andre myndigheder "modvirkede" det almindelige politi i tidligere at afsløre den gruppe mænd, som kaldes Blekingegadebanden. Læs hvem Blekingegadebanden var.

* Blekingegadebanden var en venstreorienteret gruppe, som med flere millionrøverier og andet kriminalitet støttede Folkefronten til Palæstinas Befrielse, PFLP, fra starten af 1970'erne og til slutningen af 1980'erne.

* Gruppens tilholdssted var en lejlighed på Blekingegade 2 på Amager, hvor gruppen havde en del våben og detaljerede planer for røverier og kidnapning. Da adressen blev offentlig kendt, gav pressen gruppen navnet Blekingegadebanden.

* Under et røveri i november 1988, med et udbytte på 14 millioner kroner, skød og dræbte gruppen den 22-årige politibetjent Jesper Eigtved Hansen.

* Gruppens medlemmer blev i 1991 idømt længere fængselsstraffe på op til 10 års fængsel. Politiet kunne ikke bevise, hvem der trykkede på aftrækkeren, da betjente døde, så ingen er dømt for drabet.

/ritzau/