Overtagelsen af Ukraines Krim-region har skabt spændinger mellem Rusland og Vesten. Forholdet mellem parterne har ikke været dårligere siden Den Kolde Krig, siger eksperter.
Krisen begyndte med præsident Viktor Janukovitj' beslutning i november sidste år om at afvise en handels- og samarbejdsaftale med EU. Det udløste store demonstrationer, som i sidste ende førte til hans fald.
Her er den seneste udvikling dag for dag:
13. april:
* Sikkerhedsrådet i FN hasteindkaldes til et møde om situationen i Ukraine efter nye uroligheder i den østlige del af landet, hvor prorussiske separatister overtager flere offentlige bygninger.
* Ukraines fungerende præsident, Oleksandr Turtjynov, truer med at indsætte hæren i kampen mod aktivisterne.
* Blodige sammenstød mellem ukrainske styrker og prorussere ved en antiterroraktion i den østukrainske by Slavjansk kostede mindst to personer livet.
* Rusland udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at "det nu er Vestens ansvar at forhindre en borgerkrig i Ukraine".
12. april:
* Det Hvide Hus meddeler, at vicepræsident Joe Biden 22. april tager til Kijev som udtryk for USA's støtte til "et forenet og demokratisk Ukraine".
* Udenrigsminister John Kerry opfordrer Rusland til at nedtrappe spændingerne i Ukraine og beskylder igen Rusland for at stå bag uroen.
* Omkring 200 prorussiske demonstranter bevæbnet med køller og stokke stormer og indtager politihovedkvarteret i østlige industriby Donetsk. Og omkring 20 militante prorussere kaprer mindst 400 håndvåben og 20 automatrifler fra en politistation i Slavjansk.
10. april:
* Ruslands præsident Vladimir Putin truer med at afskære forsyningerne af naturgas til Ukraine, såfremt landet ikke betaler sin gæld.
* Nato afslører fotos, der ifølge alliancen viser 35.000-40.000 russiske styrker ved grænsen til Ukraine. Billederne er taget mellem 22. marts og 2. april, siger Nato. En højtstående russisk militærkilde påstår, at de blev taget i august sidste år
7. april:
* Aktivister besætter regeringsbygninger i flere byer i det østlige Ukraine og stiller krav om en folkeafstemning om løsrivelse.
1. april:
* Nato-landenes udenrigsministre indstiller en stor del af det civile og militære samarbejde med Rusland.
Kilde: BBC, Reuters og AFP
/ritzau/