FAKTA: Det bliver sagt om kommunernes budgetaftale

admin

10 år siden

|

03/06/2014

Dagens topnyheder

Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen har aftalt budgettet for 2015. Her er en række reaktioner på den nye budgetaftale:

* Martin Damm (V), formand for KL:

- Det er en udmærket aftale for os. Det er klart, at vi altid kunne have brugt en, der var bedre. Men med det udgangspunkt, der var, så er den god. Og vi får mulighed for at have samme service i 2015, som vi har i 2014.

* Jesper Kiel (EL), medlem af KL's bestyrelse:

- Der er reelt tale om en minusvækst i kommunernes samlede økonomi på omkring 650 millioner kroner. Det kan jeg naturligvis ikke bakke op om. Enhedslisten vil fastholde og udbygge den kommunale velfærd, mens regeringen løber fra sine løfter om, at der trods alt skulle være en lille vækst i velfærden.

* Finn Bo Frandsen, chefanalytiker hos Dansk Byggeri:

- Vi har givet udtryk for stor bekymring over meldinger om langt kraftigere beskæringer af anlægsniveauet. Det er ikke gået helt så galt. Men det er stadig alt for tidligt at skære. Vi har set spæde tegn på, at økonomien går i den rigtige retning, men vi skal passe på ikke at stramme garnet, før vi opnår større sikkerhed for, at økonomien er på vej til et selvbærende opsving.

* Dennis Kristensen, formand for fagforbundet FOA:

- Den nye kommuneaftale ligner de senere års aftaler. Den er stram - også for stram med effektiviseringskravet på to milliarder kroner.

* Frank Jensen (S), overborgmester i København:

- Jeg er særligt glad for, at vi i København kan fortsætte vores milliardinvesteringer i nye børnehaver, skoler og bedre infrastruktur. Det er nødvendigt for at tilpasse byen til vores 10.000 nye indbyggere hvert år, og samtidig skaber det tusindvis af nye arbejdspladser.

* Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus.

- Jeg er tilfreds med, at forudsætningerne i vores budget ser ud til at holde. Udgangspunktet er, at vi kan fastholde vores serviceniveau, selvom det er en stram aftale. Alt i alt er det en stram, men fornuftig økonomisk aftale.

/ritzau/