Everton har kurs mod top-fire efter sejr over Arsenal

10 år siden

|

06/04/2014

Everton har sat kursen mod Champions League-fodbold i næste sæson.

Med en overbevisende 3-0-sejr over Arsenal søndag gør Everton nemlig pludselig krav på London-holdets fjerdeplads. Liverpool-klubben er et point bag Arsenal i stillingen og har endda spillet en kamp mindre.

Det vil være lidt af en bet for Arsenal at ende uden for top-fire, eftersom holdet i store dele af sæsonen har ført ligaen.

Men Arsenal har på det seneste leveret ustabile præstationer. Og søndagens indsats på Goodison Park var ingen undtagelse.

Værterne satte sig på begivenhederne fra første fløjt af. Og det var helt fortjent, da Evertons Steven Naismith fulgte op på Romelu Lukakus afslutning og bragte hjemmeholdet på 1-0.

10 minutter før pausen modtog Lukaku bolden på højrefløjen. Den bomstærke belgier tog et par gode træk og knaldede efterfølgende 2-0-føringen ind bag Wojciech Szczesny i Arsenal-målet.

Gæsterne, der nok en gang havde efterladt danske Nicklas Bendtner uden for truppen, virkede modløse og bød ikke ind med noget som helst i det offensive spil.

Derfor var det også naturligt, at det var Everton, der scorede kampens næste mål. Kevin Mirallas satte en kontra i gang, som han selv afsluttede med succes.

Målet blev dog noteret som et selvmål af Arsenals Mikel Arteta, der i sit forsøg på at tackle Mirallas fik sidste fod på bolden.

Først i kampens slutfase fik Arsenal etableret et pres mod Everton-målet, men desværre for udeholdet var det alt for sent. Kampen endte fortjent 3-0 til de blåblusede værter.