EU-kommissær glad for dansk ja til patentet

admin

|

26/05/2014

Dagens topnyheder

Selv om opmærksomheden i Bruxelles mandag mest retter sig mod euroskeptikernes sejr ved valget til Europaparlamentet, registrerer EU-Kommissionen med glæde, at de danske vælgere også satte nogle andre, mere EU-begejstrede kryds.

- De danske vælgeres godkendelse af aftalen om enhedspatentdomstolen sender et meget positivt signal til alle dem, der har skrevet under.

- Det bør opmuntre dem til at få ratificeret aftalen uden yderligere forsinkelser, hedder det i en skriftlig udtalelse fra EU-kommissær for det indre marked og tjenesteydelser Michel Barnier.

Kommissæren siger, at domstolen - når først den kommer i sving - vil åbne et nyt kapitel for både det europæiske patentsystem og for det overordnede retslige samarbejde i EU.

Aftalen om at etablere en særlig domstol til at håndtere tvister om det europæiske enhedspatent blev indgået, da Danmark havde EU-formandskabet første halvår af 2012.

Men det nye system træder først i kraft, når mindst 13 lande også har godkendt det i deres parlamenter. Det har foreløbig kun Belgien, Frankrig, Malta og Østrig. Barnier siger, at han ser frem til, at Danmark bliver det femte land, der ratificerer aftalen.

60,45 procent af de danske vælgere, der deltog i patentafstemningen søndag, stemte for dansk deltagelse, mens kun 36,19 procent valgte at sætte deres kryds ved nej. 3,36 procent stemte blankt.

/ritzau/