EU føjer Boko Haram til terrorliste med sanktioner

admin

10 år siden

|

02/06/2014

Dagens topnyheder

De nigerianske islamister i gruppen Boko Haram, som i øjeblikket holder 200 afrikanske skolepiger som gidsler, er mandag blevet føjet til EU's liste over terrorgrupper. Gruppen underlægges samtidig sanktioner.

Beslutningen om at sætte den islamistiske gruppe på den sorte liste følger FN's beslutning om at gøre det samme for to uger siden.

Også den islamistiske gruppe Nusra Fronten, som kæmper imod præsident Bashar al-Assads styre i Syrien, er tilføjet EU's liste over terrorgrupper.

Med beslutningen følger, at Boko Haram og Nusra Fronten pålægges sanktioner, så medlemmer og støtter får indefrosset midler og rammes af rejseforbud. Sanktionerne omfatter også våbenembargo.

Boko Haram er en islamistisk og fundamentalistisk gruppe, der siden 2009 har kæmpet for at etablere en islamisk stat i den nordøstlige del af Nigeria.

En undervisningskommissær i Borno-delstaten i Nigeria sagde for en uge siden, at Boko Haram har 219 piger tilbage af den store gruppe gidsler, som de bortførte i april.

Pigerne gik til eksamen på deres skole i en landsby, da Boko Haram rykkede ind i lastbiler og kørte væk med 276 elever. Senere lykkedes det 53 af pigerne at flygte.

/ritzau/AFP