Er du blandt? Ny lov sparer disse danskere mange penge om året

Emil Martesen

5 uger siden

|

31/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du blandt?

Dagens topnyheder

Der findes ikke noget som flere penge mellem hænderne for danskerne, når nye regler træder i kraft.

Er man en af dem, som omfattes af de nye regler, så er der også god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

En ny lovændring betyder nemlig at en række danskere kan se frem til at få op mod 3.400 kr. ekstra om året.

Det skriver B.T.

Det drejer sig nemlig om de danskere, der modtager boligstøtte, men som samtidig indbetaler pension på en aldersopsparing. 

Førhen kunne man risikere at få sat ydelser som boligstøtte ned, hvis man indbetalte til en aldersopsparing, og årsagen er, at man ikke får fradrag for indbetalingerne, og derfor tæller de med i indkomsten, når de sociale ydelser beregnes.

Men alt dét hører nu til fortiden.

"Det er rigtig positivt, at man gerne vil gøre det mere attraktivt at spare op til pension, så flere af os kan opretholde samme levestandard gennem hele pensionisttilværelsen", udtaler Mads Moberg Reumert, der er cheføkonom i Danica Pension, til B.T.

I indeværende år kan man maksimalt indsætte 9.100 kr. i sin aldersopsparing - men dette er særligt attraktivt, fordi afkastet blot beskattes med 15,3 pct. årligt.

Jublen stopper dog ikke her.

For udbetalingerne bliver ikke modregnet i folkepensionen, som er tilfældet med de øvrige pensionsformer livrente og ratepension.

Derfor, indbetaler man højst mulige beløb i indeværende, vil de nye regler medføre et fradrag på mere end 15.000 kr. i indkomstgrundlaget for boligstøtten, viser Danicas beregninger, ifølge B.T.

Det betyder, at dem der modtager boligsikring kan modtage op mod 2.700 kr. efter om året. Modtager man i stedet boligydelse, kan man få op mod 3.400 kr. mere om året.

For begge eksempler gælder det, at pengene er ekstra indkomst efter skat.