Er det en kopi af populært TV 2-program? DR afslører nyt program

Kamille Isaksen

2 timer siden

|

11/10/2024
Nyheder
Foto: Kristian Brasen
Foto: Kristian Brasen
Nyt program på vej til danskerne.

Dagens topnyheder

DR har netop offentliggjort, at et nyt program er på vej, der stiller deltagernes evner til strategi og overlevelse i skarpt fokus.

Med 'Dobbeltspil' træder 16 modige danskere ind i et univers af hemmeligheder og skjulte motiver, hvor ingen ved, hvem de kan stole på, og hvor grænsen mellem ven og fjende hurtigt udviskes.

Programmet tager seerne med på en rejse gennem psykologiske udfordringer og strategiske spil, der tester deltagernes mentale styrke, samarbejdsevner og evne til at manipulere deres modstandere.

DR's nye satsning 'Dobbeltspil' minder på mange måder om TV 2's populære program 'Forræder', hvor tillid og bedrag er nøgleelementerne.

Ifølge DR's chef for Bred Kultur og Fakta, Erik Struve Hansen, skal Dobbeltspil dog skille sig ud ved at tilbyde et dybere psykologisk indblik i deltagernes reaktioner og valg under pres.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

"Vi håber med programmet at give seerne et indblik i, hvordan og ikke mindst hvor forskelligt deltagerne gebærder sig under de prøvelser, de udsættes for, både fysisk og mentalt," udtaler Erik Struve Hansen.

Han forklarer, at programmet handler om meget mere end blot pengepræmien på 100.000 kroner – det er også en undersøgelse af, hvordan vi som mennesker påvirker hinanden, når vi både skal samarbejde og konkurrere uden at vide, hvem vi kan stole på.

En kamp om sandhed og løgn

I 'Dobbeltspil' er deltagerne fordelt på to hemmelige hold: agenter og dobbeltagenter.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Kristian Brasen

Ingen kender de andres identitet, og hele spillet handler om at finde sine allierede, mens man forsøger at afsløre og eliminere modstanderne.

Programmet udspiller sig på den historiske location Stevnsfort – en tidligere militærbase under Den Kolde Krig, som for første gang nogensinde bruges til en stor tv-produktion.

Gennem konkurrencen vil deltagerne blive udfordret i både feltmissioner og afhøringer, hvor de skal bevise deres værd som agenter.

"Hvem lyver, og hvem taler sandt? Hvordan skaber deltagerne alliancer? Og hvor langt er de villige til at gå for at udspille de andre?" spørger Erik Struve Hansen.

Disse spørgsmål er kernen i programmet, som inviterer seerne til at følge med i spillets skiftende alliancer og intensiteten, når deltagerne kæmper for at bevare deres position.

Med skuespiller Ellen Hillingsø som gamemaster får programmet en erfaren og karismatisk vært, der vil guide seerne gennem de fem afsnit og styre spillets udvikling sammen med supercomputeren "O".

'Dobbeltspil' har premiere fredag den 25. oktober klokken 20.00 på DR1 og kan også streames på DRTV samme dag fra klokken 6.00.

De efterfølgende fire afsnit sendes hver fredag aften.