Da der blev taget hul på ugen satte en dybt tragisk hændelse spor hos alle danskere.
Her kom det nemlig frem, at en 17-årig dreng er sigtet for drab og voldtægt af en 13-årig pige natten til tirsdag.
Og selvom der har været skrevet meget frem og tilbage, så stopper det ikke her.
Nu rejser der sig nemlig et komplekst juridisk spørgsmål om alderens betydning i retssystemet. Sigtelsen, der omfatter voldtægt, kvælning, og drab begået med knyttet hånd og mursten, belyser den gråzone, der findes i retsbehandlingen af unge, der bryder loven med grove overtrædelser.
Den sigtede, som på gerningstidspunktet var under myndighedsalderen, har indrømmet sig skyldig i vold med døden til følge, men nægter sig skyldig i drab og voldtægt.
Med sin 18-års fødselsdag lige om hjørnet, står vi overfor en juridisk nuance, hvor alder ved gerningstidspunktet, og ikke ved retssagens afholdelse, vejer tungt i vurderingen af straf.
Ifølge juridiske eksperter, kan den unges alder potentielt medføre en mildere straf:
"Der er en mulighed for, at retten vil se på hans unge alder, og om den kan gøre, at straffen bliver formidlende", lyder det fra Lotte Helms, der er ph.d. i strafferet og kriminalret på Syddansk Universitet, ifølge TV 2.
Det understøtter de regler som FN's børnekonvention fastslår.
Her gælder det, at unge under 18 år ikke bør afsone under samme forhold som voksne kriminelle, hvilket Danmark som land er forpligtet til at overholde.
Den sigtedes alder kan være en formidlende omstændighed, men det er langtfra det eneste, som vil blive taget i betragtning:
"Når dommen skal udmåles, vil der være både skærpende og formildende omstændigheder, som retten lægger ind til den almindelige straf, der hedder 12 år for et drab, hvis det er det, som dommen og retten til sin tid ender på", sætter TV 2s retskorrespondent, Astrid Søndberg, to streger under, til TV 2 Nord.
Danmarks fravær af ungdomsfængsler betyder, at unge lovovertrædere ofte anbringes i sikrede institutioner, fremfor traditionelle fængsler, indtil de når myndighedsalderen.
Men overgangen fra ung til voksen i retssystemets øjne markerer en skarp skillelinje, hvor den sigtede, hvis dømt, sandsynligvis vil blive flyttet til et voksenfængsel.