Ekspert: På tide at netmedier får del i mediestøtten

admin

|

10/04/2014

Dagens topnyheder

Guldregnen har torsdag dryppet ned over 61 danske medier, da Kulturministeriet delte ud af sin mediestøtteordning. 13 af dem er netmedier, og det er første gang, at nyheder på nettet får del i mediestøtten.

- Det var på tide, siger Claus Sølvsteen, som er partner i internetfirmaet Peytz & Co og har mange års erfaring med at udvikle koncepter og strategier for nye medier.

- Det er en anerkendelse af netmedierne og en del af samfundsudviklingen, fortsætter han.

Omlægningen af mediestøtten har betydet, at flere små internetmedier har fået støtte, og ifølge kulturminister Marianne Jelved (R) handler det om "at støtte produktion frem for distribution - journalister og redaktionelt indhold frem for papir og tryksværte".

De store landsdækkende aviser får stadig del i støtten, men skal med den nye lov forvente, at tilskuddet bliver mindre over de næste tre år.

Claus Sølvsteen mener ikke, at de trykte aviser nødvendigvis skal frygte for deres eksistens, fordi netmedierne nu også får del i støtten.

- Film har jo ikke slået teater ihjel, og på samme måde slår nettet heller ikke papiret ihjel. De forskellige medier har forskellige styrker, siger han og tilføjer:

- Det vigtige er, at de medier, der er med til at udvikle samfundet, får noget støtte, for det er svært at drive medier i et lille land som Danmark.

Heller ikke den journalistiske kvalitet på netmedierne skal man ifølge Claus Sølvsteen frygte for.

- Snarere tværtimod. De gode netmedier bidrager med deres eget og sørger for at linke videre og fortælle, hvor man kan finde mere om emnet.

- Det fantastiske ved nettet er, at man kan finde svar på hvad som helst, og her kan medierne hjælpe med at udvælge det bedste og skabe et overblik, siger han.

Det var aviserne Kristeligt Dagblad og Information, der fik størst del i støtten, med henholdsvis 28 millioner kroner og 25,5 millioner kroner.

/ritzau/