Mejerivirksomheden Arla summer normalt af liv, men da der mandag blev taget hul på en ny uge, så havde piben fået en helt anden lyd.
Her stod produktionen nu stille på flere afdelinger, for mens lønmodtagere fra hele landet er trukket i arbejdstøjet, så forholder det sig en kende anderledes i flere af Arlas afdelinger.
Det skrev B.T. via TV MidtVest.
Sagen er nemlig den, at hele otte af Arlas afdelinger - som er fordelt over hele det danske land - er ramt af strejke her fra ugens start, og ifølge TV MidtVest er der omtrent 100 laboranter, som ikke har smøget ærmerne op.
Arla selv er kede af situationen, som er opstået, fordi de ansatte havde ønsket sig en bedre overenskomst, end den de fik:
"Vi forventer, at HK og tillidsrepræsentanterne omgående går i dialog med dem og beder dem om at genoptage arbejdet med det samme. Vi er kede af situationen og ærgerlige over, at den aftalte overenskomst giver anledning til utilfredshed", lyder fra Arla, som også understreger, at de håber på at finde en løsning hurtigst muligt.
Tillidsrepræsentanten Lone Elkjær påpeger, at uoverensstemmelser angående lønninger og en bestemt klausul i nogle ansættelseskontrakter er årsagen til strejken.
Her, tre dage senere, står produktionen stadig stille. 144 medarbejdere har nemlig valgt at krydse armene i en fortsat arbejdsnedlæggelse.
Det skriver TV Midtvest.
Og det tager Arla nu konsekvensen af.
Strejken beskrives som ulovlig af Arla, og her står de i en stillestående konflikt, hvor mejerigiganten afviser at forhandle, så længe medarbejderne strejker:
"Arla er en del af Mejeribrugets Arbejdsgiverforenings overenskomst med HK. Det er en overenskomst, som HK altså har indgået, og som HK's medlemmer har godkendt, og Arla følger ordlyden i den aftale", lyder det fra mejerivirksomheden.
Og deres beslutning om ikke at møde på arbejde betyder, at de nu skal betale 56 kroner for hver eneste time de ikke møder på arbejde.
Arbejdsnedlæggelserne påvirker blandt andre laboranter og logistikassistenter i Videbæk, Holstebro, Rødkærsbro, Taulov, Esbjerg og to afdelinger i Nordjylland. Situationen har skabt en kompleks dilemma for både arbejdsgiver og ansatte.