Efter politisk frieri: DF ser muligheder i SF-samarbejde

admin

10 år siden

|

24/05/2014

Dagens topnyheder

Der er politiske lighedspunkter mellem Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti, og derfor er der bestemt mulighed for et samarbejde i forhold til beskæftigelsesreformen, som regeringen prøver at få på plads.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted, efter at SF's formand, Pia Olsen Dyhr, i lørdagens udgave af Jyllands-Posten åbner for et tæt samarbejde i forbindelse med de politiske forhandlinger om reformen.

- Vi har den indstilling, at hvis der er nogen, der vil samarbejde med os og trække i retning af vores forslag til beskæftigelsespolitikken, så er vi klar til at samarbejde med alle partier, siger Bent Bøgsted.

- I forbindelse med beskæftigelsesreformen kan jeg godt se, at der er nogle punkter, hvor vi og SF står tæt på hinanden, tilføjer han og henviser blandt andet til et forslag om at styrke samarbejdet mellem a-kasserne og jobcentrene.

Ordføreren fra Dansk Folkeparti ser også politiske ligheder med SF på uddannelsesområdet, hvor der skal være fokus på uddannelse til ledige, så de kan komme i arbejde.

Bent Bøgsted påpeger dog, at SF ikke er med i de igangværende forhandlinger, da partiet ikke er en del af forliget på området.

- Den første betingelse for et eventuelt samarbejde er, at SF retter en henvendelse til beskæftigelsesministeren om, at partiet gerne vil være med i forhandlingerne, siger ordføreren.

- Det skal der selvfølgelig tages stilling til. Men det vil ikke være Dansk Folkeparti, der blokerer for, at SF går med i forhandlingerne, fortsætter Bent Bøgsted.

Ud over SF har Enhedslisten udtrykt interesse for et politisk samarbejde med DF omkring beskæftigelsesreformen. Dermed kan der tegne sig et billede af et flertal bestående af rød blok og Dansk Folkeparti i forsøget på at sikre en rød reform.

- Jeg synes, at det er lidt tidligt at begynde at tale om den slags, fordi der er et forlig mellem regeringen, Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti, siger Bent Bøgsted.

- Det er den forligskreds, der forhandler, og når de forhandlinger ikke er brudt sammen, så vil det ikke være aktuelt at snakke om at danne et andet flertal, mener han.

/ritzau/