Den 9. oktober rullede penge ind på kontoen hos disse danskere: Fra 2025 bliver det anderledes

Emil Martesen

2 timer siden

|

25/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra 2025 bliver det anderledes.

Dagens topnyheder

Der er ikke noget som flere penge mellem hænderne for danskerne.

Derfor var der god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet den 9. oktober for mange af Trygs medlemmer.

Her fik de nemlig udbetalt den årlige bonus, som svarede til 6 procent af det beløb, kunderne i alt betalte for deres forsikringer (ekskl. afgifter mv.) hos Tryg for 2023.

Bonussen har været til glæde for Trygs kunder siden 2016 - og nu er der nyt om den elskede bonus.

På dagens repræsentantskabsmøde i TryghedsGruppen blev det besluttet, at TrygFondens uddelingsniveau næste år bliver op til 700 millioner kroner, hvoraf 30 millioner kroner fortsat er ekstra afsatte midler til strategiske regionale aktiviteter.

Desuden vedtog repræsentantskabet at bevare den nuværende model for udbetaling af medlemsbonus.  

De seneste par år har rammen for TrygFondens generelle aktiviteter været op til 650 millioner kroner om året suppleret af en særlig ramme på op til 30 millioner kroner til strategiske regionale initiativer, som besluttes og planlægges af TryghedsGruppens fem regionale råd.

Uddelingsniveauet på 650 millioner kroner forhøjes nu til 670 millioner kroner, og den særlige ramme på 30 millioner kroner bevares, hvorved det samlede uddelingsniveau bliver op til 700 millioner kroner i 2025.

Sådan skriver TryghedsGruppen i en pressemeddelelse.

”Det er vigtigt for TryghedsGruppen at understøtte et vedvarende højt uddelingsniveau for TrygFondens almennyttige arbejde. Da rammen for uddelinger ikke reguleres automatisk, har vi besluttet at øge den med 20 millioner kroner, så vi kan fastholde et højt aktivitetsniveau i arbejdet med at styrke trygheden i Danmark”, siger Jørn Rise Andersen, bestyrelsesformand i TryghedsGruppen.

Fastholder model for udbetaling af medlemsbonus

Muligheden for at udbetale bonus til medlemmerne blev vedtaget af TryghedsGruppens repræsentantskab i 2015 for at skabe en tættere tilknytning til medlemmerne.

Repræsentantskabet har efterfølgende hvert år besluttet at udbetale medlemsbonus, og TryghedsGruppen har i årene 2016 – 2024 udbetalt i alt ca. 8 milliarder kroner i medlemsbonus.

Højesteret fastslog i 2023, at TryghedsGruppens medlemsbonus hos private skal beskattes som personlig indkomst.

I lyset af dette og erfaringerne med bonusmodellen i øvrigt har TryghedsGruppen overvejet, om alternativer til den eksisterende bonusmodel kunne være attraktive.

På dagens møde anbefalede TryghedsGruppens bestyrelse dog at fastholde den nuværende model for udbetaling af medlemsbonus, hvilket repræsentantskabet tilsluttede sig. Jørn Rise Andersen siger i den anledning:

”Vi har vurderet, at TryghedsGruppens bonusmodel fungerer efter hensigten og understøtter vores strategiske mål om en stærk medlemsrelation og vores medlemmers oplevelse af at være en del af et værdifuldt fællesskab. Hertil kommer, at den nuværende model er letforståelig og giver medlemmerne en kontant bonus uden bindinger. Alt i alt ser vi fortsat vores medlemsbonus som et væsentligt og værdifuldt element i arbejdet med at skabe en tættere relation til vores medlemmer.”