Efter længere tids sygdom: Niels Due Jensen er gået bort

Emil Martesen

6 dage siden

|

13/09/2024
Nyheder
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hvil i fred.

Dagens topnyheder

"Farvel til en ener".

Sådan starter Grundfos-selskabet en pressemeddelelse fredag morgen.

Her oplyser de, at Niels Due Jensen, der er tidligere topchef for Grundfos, er gået bort i en alder af 81 år.

Han var en af dansk erhvervslivs helt store skikkelser, og han gjorde Grundfos til en global virksomhed med solid forankring i sine danske rødder og værdier.

De lægger heller ikke skjul på, at Niels Due Jensen var Grundfos.

Æret være hans minde

”Min elskede far døde med familien omkring sig. Hans sidste tid var svær på grund af sygdom, men vi fik talt, grædt og grinet sammen. Hans glæde og taknemmelighed for livet var stor. Han brugte det meste af sit liv på Grundfos, men han var der altid for familien, først og fremmest som ægtemand, far, farfar, morfar og svigerfar. Han har altid været der for os og har lært os respekt for andre mennesker, ordholdenhed og at værdsætte og understøtte mangfoldighed", udtaler sønnen Poul Due Jensen.

Han var knap to år gammel, da virksomheden blev stiftet, og man kan med rette sige, at han voksede op og udviklede sig sammen med Grundfos.

Han stod i lære som maskinarbejder i Grundfos.

Som færdiguddannet maskiningeniør blev han en endnu større del af virksomheden, og i 1977 trådte han til som koncernchef.

En rolle han bestred frem til 2003, hvorefter han dedikerede sig til bestyrelsesarbejdet, først for Grundfos koncernen, siden for Poul Due Jensens Fond, den primære ejer af Grundfos.

Uanset hvor i verden man støder på Grundfos eller virksomhedens produkter, kan man se aftrykkene fra en af dansk erhvervslivs mest visionære ledere. Fra en mand, der på mange måder var forud for sin tid.

Niels Due Jensen var erhvervsmand og samfundsborger. Han var også far og ægtemand. Sammen med hustruen Minna fik han børnene Annette og Poul, som begge har engageret sig i Grundfos gennem forretningen og bestyrelsesarbejdet.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.