Naturstyrelsen fik til opgave at bortskyde en stigende vildsvinebestand, og nu, tre år og 150 nedlagte vildsvin senere, kan man så småt begynde at lægge sin våben tilbage i våbenskabet.
Vildsvinebestanden, der er med til at udgøre en trussel mod svinesektoren, da de kan være inficeret med afrikansk svinepest, der er en frygtet og dødelig svinesygdom, er nemlig på tilbagetogt.
Ifølge Klaus Sloth, vildkonsulent i Naturstyrelsen, er der nu under fem vildsvin tilbage i grænselandet i Danmark.
Det skriver Landsbrugs Avisen.
"I starten af 2018 anslog vi, der var 50-100 vildsvin. Siden har vi opjusteret antallet til 100-150. Stille og roligt - i takt med vi har gjort os flere erfaringer - har vi fået bragt bestanden ned, så vi i dag mener, at der er nu er ganske få - formentlig under fem - vildsvin tilbage," siger han.
Naturstyrelsen har formået at bortskyde den stigende vildsvinebestand med koordinering med tilknyttede jægere og lodsejere, ligesom det også har bestået i at vedligeholde foderpladser.
Og sidstnævnte har Klaus Sloths ven, Morten Hansen, været med til, da han har været med til at smøre bøgetjære på træer og grave majs ned i jorden, så man kan tiltrække vildsvin.
De fik ligeså opsat vildtkameraer, der tilsender dem billeder, hvis der er aktivitet. Dette har været muligt, da man indgik i et samarbejde med landmænd, lodsejere og jægere, der har åbnet sine døre for Naturstyrelsen.
De mangler blot at nedlægge det sidste vildsvin, hvorefter man bliver ved med at vedligeholde foderpladserne. Dette fordi, at man dermed vil kunne holde øje med, om der kommer nye vildsvind til landet.
"Nu er de næsten væk, og derfor handler det om at være godt forberedt, hvis der komme nye vildsvin, så vi er foran dem nu," kommer det fra Klaus Sloth.
Han vurderer endvidere, at det ikke er utænkeligt, at man igen skal have fat i sine våben, da det godt kan ende med, at vildsvinene kommer til Danmark igen.