Vurderingsstyrelsen erkender: Disse huse er blevet vurderet for højt

Mathias Busekist

51 uger siden

|

27/09/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Især én kategori har fået for høj vurdering.

Dagens topnyheder

Når det kommer til Vurderingsstyrelens foreløbige vurderinger, så har især nybyggede huse i dyre boligområder fået én over nakken.

Deres foreløbige vurdering er nemlig blevet sat for højt, erkender Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det skriver B.T.

Det er som følge af erfaringer fra sagsbehandlingen og kvalitetssikringen af de nye, foreløbige ejendomsvurderinger, at der nu er "en risiko for, at ejendomsværdien kan blive for høje for nye huse i dyre områder".

Problematikken har B.T. fremhævet flere gange over for Vurderingsstyrelsen.

De fremviste blandt andet et eksempel fra kvarteret Søvang i Hørsholm, hvor en borger stod tilbage med et undrende blik efter at have set sin nye, foreløbige vurdering.

Her stod nemlig 13.535.000 kroner, mens grundværdien hed 5.850.000 kroner. Og det var slet ikke til at forstå, da han beviseligt havde betalt 3.228.710 kroner til Lind & Risør for huset - derfor under det halve af, hvad Vurderingsstyrelsen vurderer, at murstene var værd i 2022

Og det ser ud til, at han ikke har været den eneste.

Vurderingsstyrelsen skriver nemlig videre i pressemeddelelsen:

"Vurderingsstyrelsen er opmærksom på problematikken med, at nye huse i dyre boligområder kan få relativt høje foreløbige (modelberegnede) ejendomsværdier. I tilfælde af meget skæve vurderinger er der mulighed for at ændre foreløbige 2022-vurderinger."

Noget, som ifølge Claus F. Houmann, underdirektør i Vurderingsstyrelsen, vil blive fanget i den manuelle kontrol.

"Dette vil blive fanget op i den manuelle kontrol, hvor vi blandt andet ser på ejendomme, hvor korrektionerne i modellen, for eksempel for boligens alder, bliver store opgjort i kroner. Som boligejer er man beskyttet af skatterabatten, også hvis den foreløbige vurdering måtte vise sig at være for høj."

Boligejerne kan som bekendt kontakte Vurderingsstyrelsen, hvis de mener, at vurderingen har ramt ved siden af.