Efter 26 år er det slut: Jyske bank med trist meddelelse

Emil Martesen

53 uger siden

|

09/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det slut, men ...

Dagens topnyheder

Efter knap 34 års ansættelse i Jyske Bank, heraf de sidste godt 28 år i koncerndirektionen, har Anders Dam ønsket at gå på pension. Han fratræder 31. oktober 2023.

Sådan lyder meldingen i en selskabsmeddelelse.

Anders Dam, der startede sin karriere i Jyske Bank tilbage i 1987 som cheføkonom og blev i 1989 underdirektør med ansvar for udviklings- og planlægningsområdet i banken trækker stikket og forlader arbejdsmarkedet.

I 1992 valgte Anders Dam at forlade banken for at tiltræde jobbet som direktør for Stibo Datagrafik, men han blev medio 1995 genansat som medlem af Jyske Banks koncerndirektion med henblik på at efterfølge Kaj Steenkjær som ordførende direktør i 1997.

Kurt Bligaard Pedersen, bestyrelsesformand, lægger heller ikke skjul på, at det er et fantastisk eventyr der synger på sidste vers:

"Det er en enestående erhvervskarriere, der nu lakker mod enden. Anders Dam har været ordførende direktør i godt 26 år og medlem af koncerndirektionen i halvdelen af bankens levetid. Han efterlader et betydeligt aftryk på hele den finansielle sektor og på Jyske Bank, der i hans regeringstid er vokset markant og i dag er det næststørste, danske pengeinstitut".

Og Anders Dam har ikke blot været en del af møblementet i Jyske Bank; han har været selve rygraden. Under hans ledelse er banken vokset til at blive Danmarks næststørste pengeinstitut.

Afløseren bliver Lars Stensgaard Mørch, der på ingen måde er novice i bankverdenen. Med en fortid i Danske Bank og som bestyrelsesformand for Realkredit Danmark, bringer han en ny dynamik og erfaring til bordet. Han blev ansat i Jyske Bank for to år siden med ansvar for forretningsstrategi, og hans udnævnelse signalerer en fortsættelse snarere end en revolution.

Det er værd at bemærke, at skiftet kommer i en tid, hvor den finansielle sektor er under forandring, med øget regulering og kundernes skiftende forventninger.

Lars Stensgaard Mørch står nu over for den udfordring at navigere Jyske Bank gennem disse farvande, samtidig med at han skal leve op til det eftermæle, som Anders Dam efterlader.