Dyr skattebommert i forskudsopgørelsen: Disse danskere har modtaget besked i e-Boks

Emil Martesen

32 uger siden

|

26/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dyr skattebommert i forskudsopgørelsen.

Dagens topnyheder

Der har været fejl i flere forskudsopgørelser, og det har medført, at en række danskere er blevet uretmæssigt opkrævet for ejendomme solgt i 2023.

Men nu er der god grund til at ånde lettet op.

Det alvorlige koks er nu blevet rettet, og de berørte danskere har modtaget en besked i e-Boks.

Det skriver B.T.

Situation med grundskylden har skabt betydelig forvirring blandt de berørte borgere, som har stået over for en uretfærdig økonomisk byrde.

Vurderingsstyrelsen, som er den ansvarlige myndighed, havde oprindeligt nedtonet problemets omfang ved at betegne det som et 'begrænset' antal fejl.

Men det har nu vist sig at være langt mere omfattende.

Styrelsen har nemlig bekræftet, at omkring 1.000 ejendomme, der blev solgt i efteråret 2023, har været påvirket af en teknisk fejl, som forhindrede opdatering af grundskyldsbetalingen.

I et skriftligt svar til B.T. forklarer Vurderingsstyrelsen omfanget og årsagen til brøleren:

"Der er identificeret cirka 1.000 ejendomme, der er handlet i efteråret 2023. Her har det ikke været muligt at opdatere grundskyldsbetalingen som følge af en teknisk systemfejl. Fejlen er nu rettet i de bagvedliggende systemer."

Vurderingsstyrelsen skriver dig videre, at de berørte brugere nu er blevet kontaktet i deres digitale postkasse, hvor de i beskeden kan se, hvordan de godkender den 'ændrede grundskyldsbetaling'

"Når ejeren har godkendt ændringen, får vedkommende en ny forskudsopgørelse. I takt med, at den enkelte ejendomsejer har godkendt oplysningerne på sin forskudsopgørelse, slår opdateringen igennem på skatteberegningen. Fejlen for de berørte ejendomsejere er herefter løst", skriver styrelsen.

Denne episode har kastet lys over fejl i it-systemerne hos de offentlige myndigheder.