Dronning Margrethe er forsat indlagt på Rigshospitalet: Nu deler kong Frederik nye detaljer

Emil Martesen

7 timer siden

|

19/09/2024
Nyheder
Foto: Liv Oeian/Shutterstock
Foto: Liv Oeian/Shutterstock
Nu deler kong Frederik nye detaljer.

Dagens topnyheder

Dronning Margrethe faldt onsdag aften på Fredensborg Slot. Faldet var så slemt, at hun nu befinder sig på Rigshospitalet.

Det oplyste Lene Balleby fra kongehuset skriftligt til Ritzau ifølge Ekstra Bladet torsdag formiddag.

Hun lagde ikke skjul på, at dronningen efter omstændighederne havde det godt, men at hun foreløbigt er indlagt til observation:

"Dronning Margrethe blev i går aftes kørt til Rigshospitalet efter at være faldet på Fredensborg Slot. Dronningen har det efter omstændighederne godt, men er foreløbigt indlagt til observation", siger hun.

Herefter blev det sparsomt med detaljer fra kongehuset - i hvert fald indtil.

De havde nemlig på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer, men vil informere nærmere, når der er nyt.

Nu har kong Frederik dog sat nogle ord på sin mors uheld.

Han fortæller, at han endnu ikke har haft mulighed for at besøge hende, men han har været i kontakt med hende via telefon og kunne forsikre om, at dronningen har det godt og modtager den bedst mulige behandling:

"Jeg har ikke haft mulighed endnu for at besøge hende, men jeg har talt med hende, og hun har det godt, og jeg er meget tryg ved hendes behandling på Rigshospitalet", lyder det fra kong Frederik, der samtidig takkede for de mange venlige tanker og hilsener, familien har modtaget.

Vi her på redaktionen ønsker dronning Margrethe god bedring.

Kom bag på alle

Det kom bag på hele befolkningen, da Dronning Margrethe sidste år annoncerede sin abdikation under sin nytårstale.

Det viser sig dog, at nyheden, som sendte chokbølger gennem landet, ikke kom som den store overraskelse for det svenske kongehus, der allerede vidste, hvad dronningen havde i sinde.

"Hele den svenske kongefamilie blev informeret om, at dronning Margrethe kommer til at abdicere. Dronningen har personligt talt med og informeret kongen om sin beslutning", lyder det i en skriftlig kommentar fra informationschefen ved det svenske hof til avisen Expressen.

Det skriver SE og HØR.

Det kan du læse meget mere om i artiklen herunder.