Dom tvinger Gellerup-lejere til at flytte

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Tre lejere i Gellerupparken tvinges nu af Retten i Aarhus til senest 1. august at flytte fra deres lejligheder, så tre boligblokke kan rives ned.

De tre boligblokke på Bentesvej i Gellerup i Brabrand ved Aarhus tæller sammenlagt 192 lejemål, og 189 af lejerne har indvilget i at flytte frivilligt.

Men tre af lejerne har blokeret for, at nedrivningsarbejdet kunne komme i gang, fordi de har ment, at der ikke var juridisk grundlag for at sætte dem på porten.

I onsdagens dom lyder det, at lejerne skal anerkende, at "opsigelsen er berettiget", og derfor skal de nu inden 1. august finde et nyt sted at bo.

Lejerne har dog mulighed for at anke dommen til Vestre Landsret, hvilket angiveligt vil forsinke nedrivningen yderligere.

Boligblokkene skal væk for til fordel for en stor byvej gennem Gellerupparken og et stort kontorbyggeri til knap 1000 kommunale arbejdspladser, der flyttes til området.

Målet med planen til seks-syv milliarder kroner er at ændre det nuværende ghettoområde, der lukker sig om sig selv og en indbyggerskare, hvor over 80 procent er indvandrere og efterkommere. De fleste uden arbejde.

Retten har desuden bestemt, at de tre lejere hver skal betale knap 14.500 kroner i sagsomkostninger til Brabrand Boligforening, som har stævnet lejerne for at tvinge dem ud af lejlighederne.

Brabrand Boligforening har tidligere oplyst, at 140 af de 189 lejere, som frivilligt er flyttet fra deres lejligheder, har fået en nyistandsat lejlighed i området. De resterende 49 har valgt at flytte andre steder hen.

De tre lejere, som har nægtet at forlade deres lejligheder, har tidligere ytret bekymring for, at de ikke ville komme til at bo lige så godt et andet sted, og hvilke naboer de risikerer at få.

/ritzau/