DMI opgraderer: Udsender kategori 1-varsel om voldsomt vejr

Kamille Isaksen

6 uger siden

|

21/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI opgraderer risikomeldingen flere steder i landet.

Dagens topnyheder

I denne weekend er danskerne blevet mødt af sol, sommer og varme - noget som har været efterspurgt blandt mange.

Det skyldes, at kalenderen siger slutningen af juli, men på vejret har man ikke kunnet mærke, at vi befandt os i sommermånederne.

Nu viser det sig dog, at sommervejret var en kort fornøjelse.

I går aftes udsendte DMI nemlig en risikomelding om voldsomt vejr - men det stopper ikke her.

For selvom solen i skrivende stund står højt på himlen visse steder i landet, så er der et uvejr i vente, som kommer til at ramme store dele af landet.

Søndag aften kommer regn- og tordenbyger til at trække ind over Jylland vestfra, og det kommer til at blive nogle kraftige byger af slagsen.

Bygerne kan nemlig lokalt blive så kraftige, at de kan ende i et skybrud, hvilket betyder, at der falder mere end 15 mm nedbør på 30 min.

DMI opgraderer med varsel

Som timerne er gået, viser det sig nu, at DMI nu opgraderer deres risikomelding til en kategori 1-varsel visse steder i landet.

Ifølge meteorologerne forventes bygerne at starte over den sydlige- og vestlige del af Jylland og derfra langsomt bevæge sig mod nordøst.

Der er videre i hele Jylland, en risiko for stedvis kraftig regn, hvilket er mere end 24 mm på 6 timer, i forbindelse med flere kraftige byger.

Fyn og Sjælland kan forvente, at bygerne også vil komme indover der i løbet af natten og mandag morgen.

Ud på natten og i løbet af mandag morgen vil bygerne også komme ind over Fyn og Sjælland, men intensiteten på bygerne ser ud at svækkes noget, og dermed forventes foreløbig ikke skybrud i de østlige egne.

På kortet herunder kan du se, hvor risikomeldingen og kategori 1-varslen gælder.