DMI melder ud: Kan blive så koldt, at danskerne vågner op til noget hvidt

Jesper Bengtson

48 uger siden

|

07/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Potentielt kan der være rim på græsset, når danskerne vågner i morgen.

Dagens topnyheder

Efter en turbulent og blæsende indledning på weekenden kan danske borgere se frem til en gradvis forbedring med koldere, men mere solrigt vejr på i morgen, søndag.

Sådan skriver DMI på deres hjemmeside.

Fredag aften og natten til lørdag var som bekendt præget af voldsom vindaktivitet, der strakte sig over hele landet - men især flere kystområder i den vestlige del af landet oplevede kraftige vindstød på niveau med stormstyrke.

I dag startede vejret blæsende i de østlige regioner af landet, mens forholdene forventes at berolige sig andetsteds. Ikke desto mindre forbliver himlen overvejende skyet, med kun sporadiske glimt af sollys i de nordlige og østlige områder. Derudover er der en risiko for let regn i Sønderjylland i perioder.

Søndag byder på en markant ændring, når koldere og mere tør luft bevæger sig ned over Danmark fra nord og nordvest, hvilket skaber ideelle betingelser for solskin.

Denne kolde luftmasse medfører, at temperaturen i Jylland søndag morgen kan falde til eller blot en smule over frysepunktet. Dette åbner mulighed for, at indbyggerne i Jylland for første gang i år kan vågne op til et landskab, der er dækket af et tyndt lag rim.

Det er dog værd at bemærke, at det køligere vejr kun vil være midlertidigt, da varmen vil være tilbage mandag, når en varmfront bevæger sig ind over landet fra vest.

Dette medfører øget skydække, stedvis regn og stigende temperaturer, der vil afbryde den kølige fase og bringe mere mildt vejr til Danmark.

Så mens weekenden begynder blæsende og kølig, vil solen igen skinne, inden den varme luftstrøm vender tilbage for at opvarme landet tidligt i den kommende uge.