DMI melder om vild varme: Her bliver der 30 grader i dag

Henrik R

66 uger siden

|

09/07/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Der bliver op til 30 grader i dag.

Dagens topnyheder

Sønderjylland kan se frem til en strålende dag, hvor solen vil skinne fra en skyfri himmel og drive temperaturen op til imponerende 30 grader. Mens resten af landet kan forvente temperaturer mellem 23 og 28 grader, vil Sønderjylland nyde den højeste temperatur i landet og skabe en sand sommerstemning i området.

Dog vil kystområderne opleve en kølig brise fra havet, hvilket vil gøre det en smule mere behageligt der.

Men selvom dagen starter med solskin og varme, vil skyerne gradvist begynde at trække ind over de sydvestlige områder i løbet af eftermiddagen.

Dette vil medføre en mere skyet himmel, men temperaturen vil stadig være behagelig med omkring 30 grader i Sønderjylland. Vinden vil være svag til jævn, hovedsageligt fra sydøstlig retning.

Aftenen vil bringe lidt eller delvist solskin, men om natten vil skyerne blive mere udbredte, og regn eller byger vil brede sig fra sydvest.

Temperaturen vil falde til mellem 15 og 20 grader, og vinden vil være svag til jævn fra øst og sydøst.

Mandag vil være en skyet dag med regn og byger, der kan være ledsaget af torden. Dog vil vejret klare op vestfra i løbet af dagen og give plads til lidt solskin. Temperaturen vil variere mellem 18 og 23 grader, og vinden vil være let til frisk fra vest.

Om natten forventes det at være tørt og først klart vejr, men skyerne vil gradvist trække ind over natten. Temperaturen vil falde til mellem 13 og 16 grader, og vinden vil dreje fra vest til syd.

Tirsdag vil være mest skyet, og i løbet af eftermiddagen vil der komme regn og byger i den vestlige del af landet. Temperaturen vil variere mellem 18 og 25 grader, med den køligste temperatur mod nord.

Vinden vil være svag til jævn, primært mellem sydøst og sydvest, mens kystområderne kan forvente stedvis frisk vind. Om aftenen og natten vil himlen forblive skyet med regn eller byger, og nogle steder kan opleve torden. Temperaturen vil ligge mellem 13 og 17 grader. Vinden vil tiltage og blive let til frisk fra sydvest og syd, og ved kysterne kan der forekomme hård vind.

Onsdag vil byde på vekslende skydække med perioder med solskin og spredte byger, hvor nogle kan være med torden. Dagstemperaturen vil ligge mellem 18 og 22 grader, og om natten vil den falde til mellem 12 og 17 grader. Vinden vil være let til frisk fra sydvest, og ved kysterne kan der være stedvis hård vind, men den vil aftage til svag til jævn vind om natten.

Torsdag vil bringe nogen sol og spredte byger, men om natten forventes det at være mest tørt. Dagtemperaturen vil stige til mellem 18 og 22 grader, og om natten vil den falde til mellem 10 og 15 grader. Vinden vil være let til frisk fra vest, og den vil aftage lidt om natten.

Fredag vil byde på nogen sol og enkelte byger. Temperaturen vil variere mellem 16 og 21 grader i løbet af dagen, og om natten vil den falde til mellem 10 og 15 grader. Vinden vil være svag til jævn fra vest, og den vil dreje mod syd.