DF'er langer ud efter Løkke: Upassende hilsen til muslimer

Nils Würtzenfeld

437 uger siden

|

07/07/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I disse dage fejrer muslimer verden over, at ramadanen er slut. En begivenhed som flere statsledere – heriblandt både Barack Obama og David Cameron – har markeret ved at ønske glædelig Eid Mubarak - afslutningen på den mellemøstlige fastemåned. Det skriver TV2.

Også herhjemme har vores statsminister, Lars Løkke Rasmussen haft overskud til at ønske landets muslimer glædelig Eid Mubarak, men den positive hilsen møder nu modstand fra Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth.

- Eid Mubarak til danske muslimer. Håber, I får festlige dage med dem, I holder af, skrev Lars Løkke Rasmussen på sin Twitter-profil, men ifølge Kenneth Kristensen Berth er statsministerens hilsen helt upassende.

Artiklen fortsætter under billedet

- Det står sådan set i den danske grundlov, at den evangelisk-lutherske kirke har en særstatus i det her land. 80 procent af den danske befolkning er medlemmer af folkekirken. Og jeg må sige, at jeg synes, det er mærkeligt at hive en anden gruppe frem og begynde at ønske dem tillykke med deres helligdage. Jeg synes, det er upassende og ikke noget en dansk statsminister skal, siger DF'eren til TV2.

Det er dog ikke alle religiøse grupper, som Kenneth Kristensen Berth langer ud efter. For selvom han fremhæver den evangelisk-lutherske kirkes særstatus i Danmark, så indrømmer han efterfølgende, at han ikke ville have reageret på samme måde, hvis det for eksempel havde været en jødisk helligdag, Løkke havde omtalt.

- Nej, det havde jeg ikke. Men det var heller aldrig sket. Man må bare konstatere, at det er islam, der fylder mere og mere i vores samfund. Blandt andet når statsministeren begynder at hilse glædelig ramadan-afslutning, og når Københavns Rådhusplads bliver omdannet til en mellemøstlig bazar i anledning af Eid. At den her fremmedartede religion fylder mere og mere i det danske samfund, mener jeg er forkert. Og det får bare folk, der er forbenede muslimer, til at tænke, at de kommer tættere og tættere på det mål, de ønsker: Nemlig at det er islam, der dikterer hvordan vores samfund skal indrettes. Det er små skridt i den retning, siger han.

På spørgsmålet om hvorvidt kritikken ikke er en overreaktion, peger Kenneth Kristensen Berth igen fingre af Venstres formand.

- Han er sådan set statsminister. Og det her er ét af en lang række skridt, som tages stille og roligt fra de vestlige samfund i retning af at imødekomme islam. Tag USA som eksempel. Antallet af muslimer er beskedent i USA, men New Yorks borgmester har dekreteret, at muslimske helligdage skal være officielle helligdage i byens skoler. Og at der i Det Hvide Hus hvert år afholdes en Iftar-middag med præsidenten som vært i anledning af ramadanens afslutning. På den måde har vi pludselig i højere og højere grad fået ligestillet en fremmed religion med kristendommen. Og det, synes jeg, er forkert, afslutter han.

Lars Løkke Rasmussen er ikke den eneste politiker, der gennem sociale medier har lykønsket de danske muslimer med den festlige begivenhed. Også Pernille Skipper, Dan Jørgensen, Zenia Stampe og Johanne Schmidt-Nielsen har ønsket glædelig Eid Mubarak gennem Twitter.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler: