Dansk Folkeparti vil oprette en reserve af pensionerede betjente, som kan bistå politiet i ekstraordinære situationer som eksempelvis terrorangreb. Det skriver Jyllands-Posten.
- Hvis der sker et angreb, må man gå ud fra, at der i timerne og dagene efter vil være behov for en ekstraordinær styrke, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) til Jyllands-Posten.
- Med den størrelse, som politistyrken har nu, og med de vanskeligheder, dansk politi er i, vil det være en stor fordel, hvis man havde et korps, der var klar som en form for reserve til at kunne trækkes direkte ind, siger han.
Til forskel fra Hjemmeværnet, der ellers også bistår politiet, ville en politireserve have en faglig uddannelse, praktisk erfaring og ikke mindst retten til at forsvare sig.
Dansk Folkeparti mener, at de pensionerede politifolk skal have tilladelse til at have deres tjenestevåben i hjemmet.
- Hvis man har dem aflåst fuldstændig forsvarligt, ser jeg ikke noget problem i det, siger Peter Kofod Poulsen.
Ved at opretholde kompetencer og give de pensionerede betjente regelmæssig fysisk træning og skydetræning, ville de kunne løse opgaver, som går længere end Hjemmeværnets beføjelser, mener Peter Kofod Poulsen.
Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, mener ikke, at det er den rigtige måde at aflaste politiet.
- Med al respekt, man kan jo ikke bruge pensionerede politifolk til at stå med skarpladte våben inde foran synagogen, eller hvor det nu kan være, siger han til Jyllands-Posten.
- Ville du sætte en 67-årig til at deltage i en gadekamp ude ved Ungdomshuset på Jagtvej? Næppe, siger Oxfeldt, der hellere vil vente på, at politiforliget fra sidste år slår igennem.
Et af hovedpunkterne i aftalen, der er indgået mellem blå blok og Socialdemokraterne, er at udvide politistyrken ved at øge optaget på politiskolen.
/ritzau/