Det største i 5 år: Fantastisk penge-nyt til 1,3 millioner danskere

Emil Martesen

11 uger siden

|

04/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Det er det største afkast i 5 år.

Dagens topnyheder

Der er ikke noget som flere penge mellem hænderne for danskerne.

Derfor er der også god grund til at spidse ører for 1,3 millioner danskere, der kan glæde sig over en markant vækst i deres pensionsopsparinger.

Kunderne hos Danmarks største pensionsselskab, PFA, har i første halvår oplevet en vækst på 9,3 procent. Det svarer til en stigning på 93.000 kroner for hver million, de har sparet op.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det ekstraordinære resultat skyldes et særdeles gunstigt halvår på de finansielle markeder, hvor flere aktieindeks har nået nye højder.

PFA's investeringsdirektør, Kasper A. Lorenzen, lægger ikke skjul på sin tilfredshed med udviklingen og fremhæver vigtigheden af selskabets rolle i at sikre økonomisk tryghed for deres kunder gennem solide afkast:

"Som pensionsselskab er en af vores absolut vigtigste opgaver at skabe økonomisk tryghed til vores kunder gennem gode langsigtede afkast", lyder det fra ham inden han fortsætter:

"Jeg er derfor meget tilfreds med, at PFA igen i 2024 har doseret vores aktierisiko godt og udnyttet den medvind, der har været på finansmarkederne. Det betyder, at en typisk kunde kan glæde sig over et halvårsafkast på 9,3 pct".

Resultaterne i første halvår er markant højere end det gennemsnitlige årlige afkast, og det positive momentum kommer i kølvandet på et succesrigt 2023, hvor PFA leverede et afkast på 12,1 procent til deres kunder.

En væsentlig faktor bag det flotte afkast er den stærke præstation på det amerikanske aktiemarked, især drevet af tech-giganterne.

Også de europæiske markeder har klaret sig godt, og her har danske aktier spillet en særlig vigtig rolle.