Det kan blive dyrt: Hver 6. dropper det

Henrik Rothenbücher

125 uger siden

|

24/06/2022
Nyheder
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Blandt de cirka 50.000 studenter, der i disse dage springer ud til fester, studenterkørsel og festivaler, er en stor andel uden et særlig sikkerhedsnet.

Dagens topnyheder

Næsten 80 procent af danske forældre sørger for at deres barn kan få hjælp fra en ulykkesforsikring gennem opvæksten. Men når børnene bliver myndige og regningen bliver sendt til den unge, undlader mange at betale. Derfor står en stor gruppe unge uden forsikringsdækning i en af de mest vilde perioder i deres liv.

En gennemgang af ulykkesforsikringer blandt 18-årige hos forsikringsselskabet If viser, at hver 6. ung dropper ulykkesforsikringen, når de bliver myndige og selv får tilsendt regningen for forsikringsselskabet.

"Det er på mange måder en udfordrende tid i de unges liv, hvor de er aktive med fester, oplevelser, sport og festivaler. Vi ser blandt andet mange knoglebrud og knæskader efter faldulykker i denne aldersgruppe," fortæller Birgitte Ringbæk, kommuni­kationschef hos If Forsikring.

"Vi håber selvfølgelig at sommerens fejringer forløber smertefrit for de unge. Der har været eksempler i foråret, hvor fester og fejringer og følelsen af, at nu skal man have sit liv tilbage, er gået over gevind, og det håber vi naturligvis ikke kommer til at afspejles i statistikken, når skader i 2022 skal gøres op," siger hun.

Ulykkesforsikringen dækker hvis man kommer slemt til skade og får varige mén. Derudover hjælper forsikringen også med bl.a. fysioterapi og psykologisk krisehjælp.

Knogler, knæ og tænder
Tilsammen udgør knoglebrud, knæskader og tandskader som følge af ulykke eller fald næsten halvdelen af anmeldte skader blandt de 17-18-årige. Det viser en gennemgang af de seneste fem års ulykkesårsager hos If. Dertil kommer erstatninger til endnu alvorligere skader.

"Op mod 70 procent af de skader, som de 17-18 årige anmelder på ulykkesforsikringen, er skader, der kan medføre forskellige grader af varige mén," fortæller Birgitte Ringbæk.

For at sikre, at flere unge ikke af ren forglemmelse står uden ulykkesforsikring, har If de seneste år styrket informationen til både barn og forældre i forbindelse med skiftet i, hvem opkrævningen sendes til.

"Det er ikke en ny tendens, at unge ikke prioriterer forsikringer så højt, når de skal have økonomien til at hænge sammen. Omvendt ved vi, at mange forældre gerne hjælper med betaling af basisforsikringer, som indbo- og ulykkesforsikringer, mens de unge fx er under uddannelse. Den øget information har forbedret antallet af forsikrede unge, men når hver 6. fortsat dropper ulykkesforsikringen, vurderer vi, at andelen af forglemmelser fortsat er for høj," siger Birgitte Ringbæk.