Hvis du nogensinde har åbnet for en pakke med frikadeller og tænkt på, hvorfor de lugtede af, øhm ja… prut, så har eksperter nu løst gåden for os.
Der er nemlig en helt enkel forklaring, som lyder knap så ulækker, som man kunne frygte.
Grunden til at frikadeller lugter af prut, er levnedsmiddelgasser.
Det skriver den TV-station SVT.
Læs også: 15 pragtfulde pointer om prutter, som vil gøre dig paf
Gasserne er en blanding af kuldioxid og nitrogen, forklarer ekspert Eva-Britt Resterende Brink, lektor ved Institut for Fødevarevidenskab ved Umeå Universitet.
Hun siger, at gasserne tilføjes for at holde kødboller eller frikadeller friske.
De tilføjes for at øge holdbarheden, og er helt uskadelige og forsvinder hurtigt. Ligesom en almindelig prut.
Nu ved man altså, hvorfor der lugter af prut, når man åbner en pakke frikadeller.
Og det er jo meget rart, at det i virkeligheden ikke har noget med frikadellerne at gøre.
Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler: