Der er blevet mere at vælge mellem for boligsøgende

admin

10 år siden

|

06/06/2014

Dagens topnyheder

Skal du have ny bolig, så er der lige nu 64.073 ejerboliger og fritidshuse til salg. Det er godt 1600 flere boliger i forhold til sidste år. Det viser dagens tal fra Realkreditrådets boligudbudsstatistik.

Stigningen er bredt funderet i samtlige boligtyper, hvor udbuddet af parcel- og rækkehuse er steget med 567, mens udbuddet af ejerlejligheder og fritidshuse er henholdsvis 505 og 537 højere.

- Der er dog forskel i landet på, om udbuddet for de enkelte boligtyper rent faktisk er steget eller faldet og med hvor meget. Nogle steder har boligudbuddet ændret sig ret markant, siger Peter Jayaswal, underdirektør i Realkreditrådet.

- For eksempel er udbuddet af ejerlejligheder i Københavns Kommune steget med mere end 50 procent i løbet af det seneste år, siger han i en kommentar til tallene.

Der bliver typisk flere boliger til salg i begyndelse af året. Og 2014 er ingen undtagelse på det punkt.

- Set fra boligsælgerens synspunkt er foråret en fin periode at gøre boligen salgsklar. Samtidig virker boligen måske også mere tiltalende med solskin ind ad vinduerne og blomster i haven eller gården, siger Peter Jayaswal.

Det tager i snit 10 måneder at få solgt parcel- eller rækkehuset. Det er hurtigere end for et år siden og dækker over geografiske forskelle.

- Sammenlignet med sidste år er udbudstiderne på huse faldet en del i samtlige landsdele på Sjælland. Omvendt er udbudstiden lidt højere i fire ud af fem landsdele vest for Storebælt, siger Peter Jayaswal.

Ejerlejligheder står i snit til salg i seks måneder, mens fritidshuse i gennemsnit har været på markedet i mere end 13 måneder.

/ritzau/