Den ultimative opskrift på julens klassiker: Pebernødder

Sarah S

2 timer siden

|

15/12/2024
Nyheder
Foto: Rune Pedersen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Rune Pedersen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Elsker du pebernødder? Så læs med.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at det er tid til at dykke ned i bagningens verden med en klassiker: pebernødder.

Denne lille, krydrede småkage har en lang tradition i dansk julebagning og er elsket af både børn og voksne. Med en perfekt balance mellem krydderi og sødme, er disse små kager en uundværlig del af julehyggen.

Ingredienser:

  • 250 g smør

  • 250 g sukker

  • 1 dl sirup

  • 1 tsk. stødt ingefær

  • 1 tsk. stødt kanel

  • 1 tsk. stødt kardemomme

  • 500 g hvedemel

  • 1 tsk. natron

  • 1 lille æg

Fremgangsmåde:

  1. Forberedelse: Start med at blande smør, sukker og sirup i en skål. Rør det godt sammen, indtil det bliver en ensartet masse.

  2. Tilsæt Krydderier: Tilføj de stødte krydderier – ingefær, kanel og kardemomme – og rør dem godt ind i blandingen.

  3. Dejen: Bland hvedemel og natron i en separat skål. Tilsæt det gradvist til smørblandingen. Til sidst tilsættes et æg for at samle dejen.

  4. Lad Dejen Hvile: Dæk skålen med dejen til og lad den hvile i køleskabet i mindst en time. Dette trin er vigtigt for at gøre dejen lettere at arbejde med.

  5. Form Pebernødderne: Tænd ovnen på 200 grader. Tag dejen ud af køleskabet og rul små kugler, cirka på størrelse med en hasselnød.

  6. Bagning: Placer kuglerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade. Bag dem i ovnen i 6-8 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.