Den rigtige vej at gå: Disse lønmodtagere kan se frem til skattefordel

Emil Martesen

1 dag siden

|

14/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse lønmodtagere kan se frem til skattefordel.

Dagens topnyheder

Det er bestemt ikke altid, at de kan blive enige. Ikke desto mindre ligner det, at der er bred politisk opbakning til at fremme cykelpendling gennem økonomiske incitamenter.

Flere partier, herunder Liberal Alliance, Enhedslisten og SF, støtter idéen om skattefordele for de danskere, der kommer til og fra arbejde via jernhesten.

Forslaget om et befordringsfradrag for cyklister blev fremsat af Alternativet søndag, og helt konkret lyder det på tre kroner per kilometer for strækninger mellem 2 og 24 kilometer.

Det skriver B.T.

Transportordfører for Liberal Alliance, Jens Meilvang, ser et stort potentiale i en sådan ordning og påpeger, at det tilgodeser flere ting på en gang:

"Det er jo virkelig vigtigt - specielt omkring de større byer. Det vil kunne hjælpe på trængslen, men samtidigt er der jo også en masse sundhedsfaglige positive aspekter", siger han.

Enhedslisten er også positivt indstillet over for Alternativets forslag og har tidligere foreslået lignende ordninger, herunder at gøre det muligt for arbejdspladser at stille cykler til rådighed skattefrit:

"Det er fælles bestræbelser. Alle siger, at det er den rigtige vej at gå", lyder det fra Enhedslistens transportordfører, Jette Gottlieb.

Den tidligere skatteminister, Jeppe Bruus, arbejde angiveligt på, at gøre det mere attraktivt at tage cyklen på arbejde.

Rasmus Stoklund, som i dag sidder på posten, har endnu ikke meldt noget ud om den ordning, der er blevet fremsat.