Den nye finanslov kan spare dig tusindvis af kroner: Se her hvor meget du kan få

Emil Martesen

40 uger siden

|

28/11/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den nye finanslov kan spare dig tusindvis af kroner.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at et hav af danskere kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

Og det kom for alvor til syne, da rekorden for familier, der har et brændende ønske om julehjælp, slog rekord.

Men nu er grund til at ånde lettet op.

For selvom der i den seneste finanslov, der blev præsenteret mandag formiddag, ikke uddelt store økonomiske gaver i form af checks eller massive skattelettelser, så indeholder den en række punkter, der kan have en mærkbar effekt på en række grupper i samfundets økonomiske situation.

Et af de områder, hvor der er foretaget ændringer, er i forbindelse med køb af elbiler. Her er bundfradraget hævet med 200 millioner kroner frem mod 2025. Dette betyder ikke direkte en skattelettelse, men snarere en reduktion af den planlagte stigning i registreringsafgiften for elbiler.

Det skriver B.T.

Ifølge beregninger fra CEPOS vil en potentiel køber af en elbil spare cirka 3000 kroner i 2024 og omkring 5500 kroner i 2025 sammenlignet med de nuværende regler.

FDM's forbrugerøkonom Ilyas Dogru har dog udtrykt en vis skepsis over for denne ændring, idet han betegner det som et 'lille plaster på såret'. Han påpeger, at købere af en Tesla Model Y stadig vil opleve en stigning i afgiften i 2024, selvom denne stigning er mindre end oprindeligt planlagt.

En mere direkte skattelettelse findes i forbindelse med servicefradraget. Dette fradrag, som anvendes af mange danske husstande til at dække udgifter til havearbejde, børnepasning i hjemmet, eller rengøring, vil stige fra 6600 kroner per person til 11900 kroner per person fra 2024. For dem, der udnytter fradraget fuldt ud, indebærer dette en ekstra skattelettelse på omkring 1250 kroner næste år.