Den 1. januar trådte det i kraft: Sådan gavner ny lov din pengepung

Emil Martesen

35 uger siden

|

09/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 1. januar trådte det i kraft.

Dagens topnyheder

Man skal ikke spole tiden ret langt tilbage, før danskerne tog hul på 2024.

Og med det nye år, der står for døren, er en række nye love trådt i kraft, som påvirker alt fra pengepungen til trafikken. Disse love bringer vigtige ændringer, som det er essentielt for borgerne at kende til, for at sikre overensstemmelse med de nye regler og standarder, der nu former vores samfund.

Én af lovene har dog haft positiv indflydelse på pengepungen.

1. januar 2024 ophørte modregning af arbejdsindtægt i folkepensionen, hvilket markerede et markant skift i det danske pensionssystem.

Tidligere blev indtægter over 122.004 kroner årligt modregnet, men denne begrænsning er nu afskaffet. Ændringen indebærer, at pensionister frit kan tjene penge, uden at det påvirker deres folkepension.

Det skriver B.T.

Den nye lov, som trådte i kraft for lidt over en uges tid siden, gavner også pensionisternes ægtefæller eller samlevere, da deres indkomst ligeledes ikke vil blive modregnet i folkepensionen.

I praksis betyder det, at pensionister, der er blevet modregnet i 2023, vil få disse beløb tilbagebetalt i begyndelsen af 2024.

Dette initiativ åbner døren for øget økonomisk fleksibilitet for pensionister, som nu har mulighed for at supplere deres pension med en ekstraindtægt på op til 173.268 kroner for enlige og 127.884 kroner for gifte eller samlevende – svarende til den fulde folkepension.