Den 1. december vil Google slette alt: Sådan sikrer du dig

Emil Martesen

43 uger siden

|

16/11/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den 1. december vil de vinke farvel til det, men du kan sikre dig, at det ikke går udover dig.

Dagens topnyheder

Din Gmail-konto kan snart være fortid.

Som en del af deres opdaterede politik for inaktive Google-konti, annoncerer tech-giganten nu på deres hjemmeside, at de vil slette alle konti, der ikke har været aktive med en Google-tjeneste i mindst to år.

Denne oprydning, som begynder den 1. december, gælder for alle personlige Google-konti, med undtagelse af dem, der er tilknyttet arbejde, skole eller andre organisationer.

Hvis du har en Google-konto, som er i farezonen, og som du ikke ønsker slettet, skal du altså blot være aktiv på den.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Google informerer på deres hjemmeside om den kommende oprydning og påpeger, at hvis brugerne ikke reagerer inden fristen, forbeholder de sig retten til at slette alle tilhørende aktiviteter og data.

Dette skærper tonen overfor de inaktive konti og sender brugerne et klart signal om at interagere med deres Google-tjenester for at undgå tab af data.

Samtidig har Google fået påbud fra Digitaliseringsstyrelsen, der har identificeret mangler i tech-gigantens håndtering af cookies.

Styrelsen har givet Google en fire ugers frist til at rette op på disse mangler. Dette omfatter især kravet om tilstrækkelig information til brugerne og muligheden for at tilbagekalde samtykke, hvilket ifølge styrelsen mangler i øjeblikket.

Denne udvikling understreger vigtigheden af at overholde reglerne for brug af cookies og den fortsatte nødvendighed af at beskytte brugernes privatliv online.