Midt i rygterne om hans død: Putins 'efterfølger' deler rystende atom-advarsel

Emil Martesen

43 uger siden

|

09/11/2023
Nyheder
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
I skrivende stund florerer der rygter om Putins død, og nu har hans efterfølger taget den skridtet op med ny atom-advarsel.

Dagens topnyheder

En central skikkelse i Ruslands sikkerhedssektor - nærmere bestemt Nikolaj Patrusjev - og en nær allieret af præsident Vladimir Putin, har løftet sløret for en udtalelse, der får en del panderynker frem.

Her fremhæver de nemlig Ruslands atom-kapaciteter.

Nikolaj Patrusjev, som ofte nævnes i forbindelse med en mulig efterfølger til Putin, fremførte på uddannelsesudstillingen Znanie (Viden) i Moskva, at Rusland har overgået andre nationer i atom-ekspertise.

Og denne påstand blev transmitteret af den statslige RT TV-kanal ifølge Daily Star, hvor Nikolaj Patrusjev erklærede, at de for første gang i historien om eksistensen af nukleare missilvåben er deres land foran sine konkurrenter i denne [nukleare] sfære.

Men det stopper ikke her.

Nikolaj Patrusjevs bemærkninger falder i en tid med øget spekulation om Putins helbred og Ruslands fremtidige lederskab. Rygter har svirret om, at Putin kæmper med alvorlige sygdomme, og nogle ubekræftede påstande har endda foreslået, at Putin er død, og at en dobbeltgænger har taget hans plads, med Nikolaj Patrusjev som den egentlige leder bag kulisserne.

Kreml lægger dog ikke skjul på, at de afviser disse rygter, og kalder dem for 'absurde informationsfupnumre'.

Nikolaj Patrusjevs udtalelse ses som en magtdemonstration og en genbekræftelse af Ruslands militære styrke, især i lyset af den igangværende konflikt i Ukraine, som Nikolaj Patrusjev har støttet urokkeligt.

Og på trods af at forfatningen angiver, at premierminister Mikhail Mishustin ville overtage ledelsen midlertidigt, hvis Putin skulle forlade sit embede, har Nikolaj Patrusjevs nylige synlighed og hans kommentarer om Ruslands atom-status yderligere antændt spekulationer om hans positionering for fremtidigt lederskab.