Danskernes brug af Wegovy har haft stor betydning: Populær tøjkæde drejer nøglen om

Kamille Isaksen

8 uger siden

|

18/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Tøjkæden, der havde syv butikker fordelt rundt omkring i landet, har kunnet mærke, at mange kunder har haft stor succes med deres brug af Wegovy.

Dagens topnyheder

Der er ingen tvivl om, at mange mennesker verden over har haft stor succes med vægttab takket være Wegovy.

Denne særlige slankemedicin, udviklet af Novo Nordisk, sælges i dag globalt.

Mange danskere har også benyttet sig af dette populære middel og har dermed opnået vægttab. På overfladen lyder det hele meget positivt, men ikke alle deler denne opfattelse.

Der findes nemlig en række forretninger, der lever af at sælge tøj i store størrelser. Det gør sig gældende for den danske tøjkæde Nanna XL, der har haft fokus på at sælge tøj i store størrelser til kvinder.

Butikskæden er blevet hårdt ramt af de mange danskeres succes med at tabe sig. Faktisk i en sådan grad, at de er gået konkurs og har været nødt til at dreje nøglen om. Det oplyser tøjkædens ejer, Pernille Ibsen, til Avisen Danmark ifølge Ritzau.

Tøjkæden, der havde syv butikker fordelt rundt omkring i landet, har kunnet mærke, at mange kunder har haft stor succes med deres brug af Wegovy.

"Når vores kunder slanker sig, begynder de at købe deres tøj andre steder. Med den store udbredelse, Wegovy har fået, betyder det virkelig noget for os," siger Pernille Toft Ibsen til Avisen Danmark.

Det er dog ikke kun Wegovy, der er skyld i, at kæden har været nødt til at lukke og slukke. Det har også været påvirket af faktorer som corona, inflation og øget nethandel over de seneste.

Den første Nanna XL-butik slog døren op i 1997, og udviklede sig siden til at være den første butikskæde i Danmark med fokus på tøj i store størrelser. Da det gik bedst for den danske kæde, var der hele 15 butikker i Danmark.

Det er dog ikke kun hos Nanna XL, at det har skabt problemer, at Wegovy har gjort sit indtog på markedet. Butikken 'Store Robert' i Valby sælger herretøj til 'store mennesker', hvilket fremgår på butikkens hjemmesiden.

Ifølge Ritzau har butikken kunnet mærke en konkret ændring i de solgte størrelser, hvilket især har været forårsaget af kundernes brug af Wegovy. Butikken oplyser, at de har kendskab til kunder, der bruger det populære slankemiddel.

Det har betydet, at deres kunder er gået en eller to størrelser ned. I skrivende stund har 'Store Robert' dog ikke oplevet dramatisk faldende salgstal på grund af Wegovy, lyder det.