Mange danskere var i Bruxelles, da tre bomber tirsdag ramte Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek. Byen, der har EU's hovedkvarter, er befolket af mange forretningsrejsende. Men på grund af ferie var der også mange almindelige rejsende, ikke mindst folk med børn.
Specielt sidstnævnte mærker SOS International, forsikringsselskabernes forlængede arm, i byen, hvor organisationen har oprettet et krisecenter. Her har man fået 60 henvendelser, 40 af dem fra danskere.
- Vi har fået henvendelser fra folk, der arbejder der, folk på erhvervsrejse og så en del fra forældre, som er rejsende med deres børn og som har brug for rådgivning til, hvordan de skal tackle det, i denne her situation, siger Karin Tranberg fra SOS International.
Organisationen hjælper med krisepsykologer og helt praktisk rejseformidling. Karin Tranberg fortæller, at man har allerede har fået en håndfuld danskere hjem via Amsterdam.
Men mange er fortsat fanget i byen.
- Nogle opholder sig i områder, hvor der stadigt er afspærret, så det er simpelthen ikke muligt for dem at komme hjem.
- Rigtigt mange har ikke været tæt på angrebene. Men der er afspærringer og fundet bomber andre steder, så mange er forståeligt nok meget bange og vil gerne væk. Men der kan gå et par dage, siger Karin Tranberg.
Lufthavnen i Bruxelles er lukket hele onsdag, og derfor er det svært at komme væk fra Bruxelles.
- Vi er særligt opmærksomme på dem med børn, når det kommer til at få folk ud. Så dem fokuserer vi på, siger Karin Tranberg.
I alt er seks flyafgange fra København til Bruxelles aflyst onsdag, mens en enkelt står som aflyst på Billund Lufthavns hjemmeside.
- Vi prøver at finde løsninger for vores passagerer sammen med de andre flyselskaber, vi samarbejder med. Det er alt, jeg kan sige, på dette tidspunkt, sagde Geert Sciot, talsmand for Brussels Airlines, tirsdag.
/ritzau/