Danske Bank er parat til at skære yderligere i omkostningerne, hvis den ventede vækst i bankens indtægter udebliver i 2014.
Det fortæller bankens øverste direktør, Thomas Borgen, til Berlingske i forbindelse med årsregnskabet for 2013, der blev offentliggjort torsdag.
Omkostningerne i Danske Bank er for høje, og derfor har banken tidligere fastlagt et mål om, at de senest i 2015 skal udgøre mindre end 50 procent af indtægterne. Den såkaldte omkostningsprocent er i øjeblikket på 60,9.
Målsætningen kan kun indfries, hvis indtægterne begynder at vokse. For eksempel ved at banken øger sine udlån og sine handelsindtægter. Men det har bestemt ikke været tilfældet de senere år.
- Nej, vi vil ikke ændre på målet. Vores opgave er at forsøge at nå vores mål i 2015, siger Thomas Borgen til Berlingske.
I 2013 faldt bankens samlede indtægter til 40 milliarder kroner. Det var 5,5 milliarder kroner mindre end i 2012. Før finanskrisen var bankens indtægter helt oppe omkring 60 milliarder kroner.
Svigter indtægterne også i år, bliver Thomas Borgen nødt til at finde nye spareplaner frem, skriver avisen.
Men Danske Banks topchef har bevæget sig ud på en vanskelig mission, hvis man spørger aktieanalytiker Thomas Eskildsen fra Jyske Bank.
- Det er svært at se, at Danske Bank kan komme i mål med vækst på toplinjen, med mindre banken får rigtig god rygvind fra makroøkonomien, siger han til Børsen.
Og det tror han ikke på. Dansk økonomi er fortsat langt fra topformen, og derfor er forbrugerne og virksomhedernes appetit på at låne penge i bankerne ikke særlig stor, mener analytikeren.
Den anden storbank herhjemme - Nordea - forsøger også at effektivisere. Nordea meddelte forleden, at den udvider sin eksisterende spareplan på 450 millioner euro til 900 millioner euro.
I lighed med Danske Bank er Nordea også presset på indtægterne - eller den såkaldte toplinje.
/ritzau/