Finanstilsynet mener ikke, at Danske Bank har overholdt bestemmelser i hvidvaskningslovgivningen, og tilsynet har derfor politianmeldt banken.
I en meddelelse fortæller tilsynet, at Danske Bank har overtrådt reglerne om korrespondentbanker uden for EU og EØS.
I den forbindelse har Danske Bank forsømt at overholde en række påbud fra 2012, der skal sikre, at banken ikke indirekte er med til at understøtte terrorisme.
- Banken fik påbud om at gennemføre tilstrækkelige vurderinger af risikoen, for at de enkelte forretningsområder kan blive misbrugt til hvidvask og finansiering af terrorisme, hedder det blandt andet i meddelelsen.
Danske Banks Group General Counsel, Flemming Pristed forsikrer, at Danske Bank på alle måder ønsker at være med til at forhindre hvidvask og kriminelle aktiviteter.
- I takt med at udfordringerne på hvidvaskområdet er vokset, har vi de seneste år øget indsatsen betydeligt og iværksat en række nye initiativer, som vi er i fuld gang med at implementere, og som vi endnu ikke har set den fulde effekt af.
- Finanstilsynet har nu bedt politiet undersøge, om Danske Bank overholder hvidvasklovens bestemmelser om korrespondentbanker, og vi vil naturligvis samarbejde med politiet, skriver han i en kommentar.
Finanstilsynet konstaterer da også, at Danske Bank fra oktober 2014 har indført foranstaltninger, som kontrollerer indhentede kundeoplysninger via en særskilt enhed.
Dermed kan nye kunder ikke foretage transaktioner, før deres legitimation er blevet godkendt.
På samme måde konstaterer Finanstilsynet, at Danske Bank har udarbejdet en plan for, hvordan man kan forebygge hvidvaskning i bankens filial i Estland.
/ritzau/