Dansk håndboldboss: Der hersker ulige konkurrencevilkår

admin

10 år siden

|

03/05/2014

Dagens topnyheder

Når FC Midtjylland lørdag møder ungarske Györi Audi i semifinalen ved Champions League, så er det ikke en ligeværdig modstander.

For Györi har med Audi som navnesponsor mulighed for at skaffe mange flere penge, end danske klubber har, påpeger FCM-direktør Torben Kølbæk.

- Jeg er mega misundelig på dem, vi skal møde. Det er David mod Goliat, det størrelsesforhold vi opererer med.

- I Ungarn har de nogle helt særlige vilkår. Blandt andet må klubberne have kommercielle navne på holdene. Dem vi mødte tidligere i turneringen var opkaldt efter det ungarske svar på DSB.

- Og Györi har Audi som en del af deres navn. Det må vi desværre ikke. Det er fastlagt i Dansk Håndbold Forbunds regler. Det er i min optik ulige konkurrencevilkår, for det betyder, at ungarerne kan skaffe flere penge.

- Det ville da fantastisk attraktivt, hvis vi kunne det samme. Det ville være guld værd, siger Torben Kølbæk.

Han mener, at de ulige konkurrencevilkår er den primær grund til, at det er fire år siden, at Viborg HK var den seneste danske klub, som har vundet Champions League.

- Det er pengene, der har flyttet det. Vi har stadig fantastiske spillere, men vi kan ikke matche dem på bredden.

- Så det er noget, vi skal kigge på, hvis Danmark vil gøre sig håb om at være en fast bestanddel af Final4, og hvis vi skal gøre os forhåbninger om at vinde turneringen.

- I min optik skal vi nyde det helt vildt, at vi er med i år. For det bliver sindssygt svært for et dansk hold at nå så langt igen, mener Torben Kølbæk.

Direktøren peger også på en anden attraktiv ordning i Ungarn, som hjælper håndboldklubberne økonomisk.

- Derudover har de en fantastisk ordning i Ungarn, som jeg vil opfordre den danske skatteminister til at kigge lidt nærmere på.

- Virksomheder i Ungarn kan i stedet for at betale skat lade en del af deres virksomhedsskat gå til fem udvalgte sportsgrene, hvor håndbold er den ene af dem.

- Der tilgår de fem sportsgrene mellem halvanden og to milliarder kroner om året. Pengene går igennem forbundene og ud til de klubber, som virksomhederne har valgt.

- Så derfor har de bare en helt anden økonomi dernede, end vi har, siger Torben Kølbæk og tilføjer:

- Vi har fem spillere med, som er under 20 år, heraf tre U18-spillere. Det er ikke fordi, jeg tror, at de får ret meget spilletid, men det fortæller lidt om, at de andre hold har en helt anden bredde end os. Så det er David mod Goliat. Men vi tager kampen op.

/ritzau/